ROC Midden Nederland zet digitale onderwijsassistent in

Computable Awards 2020, categorie Partnerproject

Winst

De digitale onderwijsassistent bij ROC Midden Nederland pakt automatisch een aantal administratieve taken op binnen onder andere het instroomproces. Zo voert de digitale onderwijsassistent een aantal opeenvolgende handelingen - die anders door een medewerker worden verricht - uit in Eduarte, Business Objects, Excel en Outlook. Dit verhoogt de snelheid, maar ook de kwaliteit. iPM Partners en rpa-specialist Coforce hebben deze digitale onderwijsassistent ontwikkeld. Het project ‘Digitale onderwijsassistent’ van ROC Midden Nederland, iPM Partners en Coforce is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Partnerproject.

Werkdruk wordt ervaren als hét probleem in het onderwijs. Met de inzet van robotic process automation (rpa) komt er niet alleen een einde aan onnodige administratieve bureaucratie en inefficiënte processen, maar zorgt dit er ook voor dat er meer tijd, aandacht en geld aan het onderwijs kan worden besteed. Met rpa kunnen terugkerende administratieve werkzaamheden, snel en eenvoudig worden geautomatiseerd zonder complexe api’s of koppelvlakken. Dit resulteert in kwaliteitsverbetering en meer tijd voor het echte werk. De administratieve werkdruk is hoog in het Nederlandse onderwijssysteem. Veel studentgegevens worden geregistreerd en uitgewisseld tussen partijen in de onderwijsketen. Deze administratieve processen zijn echter niet altijd even effectief en efficiënt ingericht. De digitale onderwijsassistent speelt hierop in.

ROC Midden Nederland ervaart rpa als een laagdrempelige en praktische oplossing zonder dat er een complex en grootschalig it-project opgetuigd hoefde te worden. De digitale onderwijsassistent wordt ervaren als een echt behulpzame collega en deze gaat dan ook verder worden uitgebreid. De partners onderzoeken hoe de digitale assistent kan ondersteunen bij het melden van verzuim, doorstroom, examineren en beroepspraktijkvorming. Het doel is om stap voor stap de administratieve lasten te verminderen, zodat zoveel mogelijk tijd, geld en aandacht aan het onderwijs kan worden besteed.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.