Modern datacenternetwerk voor VPRO, NTR en BNNVara

Computable Awards 2020, categorie Partnerproject

De VPRO heeft Juniper Networks ingezet voor het moderniseren van zijn datacenternetwerk. Dit was nodig om ondersteuning te bieden voor het intensieve videoverkeer binnen de netwerkinfrastructuur die de VPRO met NTR, BNNVara deelt. Dankzij de EVPN/VXLAN-architectuur is de VPRO in staat om de netwerkscheiding tussen de drie omroepen in stand te houden. De omroep kan hiermee ook zijn Layer 2-netwerken uitbreiden naar andere delen van de organisatie met het oog op disaster recovery. Het project ‘Modernisering datacenternetwerk’ van VPRO, NTR, BNNVara en Juniper Networks is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Partnerproject.

VPRO gebruikte de switches uit de QFX-serie en Ethernet-switches uit de EX-serie van Juniper om een datacenter netwerk in te richten dat contentredacteuren, producers en stafleden een optimale netwerkervaring kan bieden tijdens de ontwikkeling van content, zoals documentaires die tot denken aanzetten. Omdat de interesse van het publiek in het eigenzinnige perspectief van de VPRO internationale vormen heeft aangenomen, had de omroep behoefte aan een krachtiger it-infrastructuur. Dit was nodig ter ondersteuning van de redactie- en productieteams die content creëren voor websites, apps, televisie, radio, live evenementen en printmedia. Het team van de VPRO moest daarnaast voorzien in de technologische behoeften van twee partneromroepen: de publieke omroepen NTR en BNNVara.

De technologische oplossing biedt diverse operationele voordelen, zoals snellere diensten dankzij een geautomatiseerde, programmeerbare netwerkarchitectuur. De productieomgeving van de VPRO biedt ondersteuning voor applicaties die dagelijks honderden gigabits per seconde aan ongecomprimeerde video overdragen. Daarnaast beschikt VPRO nu over een verbeterde flexibiliteit en eenvoud om tegemoet te komen aan de extreem hoge eisen die aan een omroepomgeving worden gesteld. Dit geldt voor diensten in alle soorten en maten van de VPRO, NTR en BNNVara, zoals videoproductie in de cloud, de weergave van video, post-productie, uitzendingen en uplinkverbindingen. De nieuwe netwerkinfrastructuur resulteert daarnaast in een kortere time-to-market voor omzetgenererende nieuwe content dankzij geautomatiseerde systemen en processen. Ook biedt de geautomatiseerde, programmeerbare architectuur snellere probleemoplossing en geoptimaliseerde, consistente netwerkprestaties dankzij een gestroomlijnde applicatie-infrastructuur. Dit zorgt voor een ingrijpend verbeterde gebruikservaring. Dankzij centralisatie en minder fysieke hardware op locatie realiseert VPRO bovendien een 17 procent hogere return on investment.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.