Secrid bouwt Supplier Portal op basis van Mendix

Computable Awards 2020, categorie Partnerproject

Dit artikel delen:
Handen

Secrid, ontwerper en producent van innovatieve wallets, heeft een nieuwe supplier portal gebouwd op basis van het low-code platform van Mendix. De portal helpt Secrid om de processen met vijftig leveranciers te stroomlijnen en biedt transparantie in voorraad en planning. In slechts tien jaar is Secrid gegroeid van een innovatieve Nederlandse startup naar een wereldwijd opererende organisatie met achtduizend winkels in zeventig landen. De nieuwe supplier portal die is gebouwd met Mendix is essentieel voor Secrid om de processen rond de logistiek en productie te optimaliseren en verdere groei te ondersteunen. Het project ‘Secrid Supplier Portal’ van Secrid, Appronto en Mendix is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Partnerproject.

Voor de productie van de wallets heeft Secrid geen eigen fabriek, maar werkt het samen met vijftig leveranciers. Het managen van dit leveranciersmodel en het beheren van het productieproces was voorheen gebaseerd op Excel. Dit maakte het erg lastig om alle betrokkenen de transparantie en inzichten te bieden die nodig zijn om het proces zo efficiënt mogelijk te maken. Aangezien de wallets van Secrid zijn gemaakt van leer kan het bedrijf simpelweg niet voorspellen of het hele stuk leer geschikt is voor gebruik en of het tegemoetkomt aan de hoge kwaliteitsstandaarden. Daarom weet Secrid pas laat in het productieproces hoeveel stuks er precies beschikbaar zijn voor de verkoop. Deze situatie bracht veel uitdagingen met zich mee voor de planning en financiële inzichten. Ook vergroot dit het risico op problemen op het gebied van voorraadbeheer, omdat producten niet meer beschikbaar zijn. Dit kan een prettige klantervaring in de weg staan.

Om goede oplossing te vinden voor het probleem benaderde Secrid Mendix-partner Appronto. Met deze partner had Secrid al een Promotional Sales Portal gebouwd. Daarnaast heeft Appronto een indrukwekkend track record in het digitaliseren van bedrijfsprocessen met low-code technologie en heeft het dit al succesvol toegepast in verschillende projecten bij Secrid. Samen met UX-studio All This hebben Appronto en Secrid de Supplier Portal ontworpen en gebouwd met het Mendix low-code platform. Bij het proces waren zowel ontwikkelaars als businessprofessionals betrokken zodat men er zeker van kon zijn dat de oplossing aan zou sluiten bij de eisen. Omdat het voor alle gebruikers eenvoudig moest zijn om de oplossing te gebruiken, was user experience extreem belangrijk in het ontwikkelproces. Ook heeft Appronto het mobile-first principe toegepast zodat het gebruik van de portal locatie-onafhankelijk en heel flexibel zou zijn.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.