GreenFlux scoort met saas-platform in EV-industrie

Computable Awards 2021, categorie Software / SaaS

Elektrische auto

GreenFlux is actief in de internationale electric vehicle (EV)-industrie en biedt operators en serviceproviders een cloud-based saas EV charging-platform, een mobiele app en andere services voor roaming en beheer van grote en slimme laadnetwerken voor elektrische voertuigen. Het GreenFlux-platform biedt zakelijke klanten alle nodige functionaliteiten om een succesvol businessmodel in de EV-industrie op te zetten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om GreenFlux te nomineren in de categorie Software / SaaS.

GreenFlux verkocht in 2020 het eigen netwerk van ongeveer drieduizend laadpalen en laadpassen om zich volledig te gaan richten op het eigen white label saas-platform. Deze software biedt het als een wereldwijde oplossing aan energie- en nutsbedrijven, olie- en gasbedrijven en automotive bedrijven. GreenFlux heeft dus zelf de business gerund die hun klanten willen opstarten met behulp van het EV charging-platform. De eigen leerlessen kunnen zodoende gedeeld worden met klanten.

Het GreenFlux EV charging-platform is opgebouwd als een modulair product. De klant kan delen van het platform afnemen en hoeft niet het hele pakket af te nemen. Het platform is gebaseerd op open standaarden in de EV-industrie en is te connecten met de systemen als crm en erp van de klant. De productpropositie is om klanten hun eigen business te laten runnen, de gegevens die in het saas-platform worden verwerkt zijn van de klanten en niet van GreenFlux. Klanten blijven ownership hebben van hun klanten (EV-rijders). Ook is het bouwen van een laadstation-managementsysteem op zichzelf een enorme klus en niet de kerncompetentie van een energie-, nuts- of automotive-bedrijf. Het saas-platform van GreenFlux is een plug and play-oplossing voor zulke bedrijven, zij kunnen binnen enkele dagen beginnen met het opbouwen van hun laadnetwerk met de platformoplossing van GreenFlux.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-07T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.