BMW-cloud bezorgt Amazon Web Services nominatie

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

BMW cloud

BMW Group migreert de kern van zijn it-systemen naar de cloud van Amazon. De automaker wil zijn interne processen inzichtelijker maken, sneller kunnen handelen en innovatie bespoedigen. Veel verschillende AWS-onderdelen worden onderdeel van BMW’s bedrijfsprocessen. Zo wordt er een zogeheten Cloud Data Hub gebouwd. Daar krijgt iedereen in de organisatie een beeld van waar aan gewerkt wordt en welke nieuwe zaken in ontwikkeling zijn. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Amazon Web Services te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

De BMW-cloud wordt ook opengesteld voor derde partijen. Dealers, leveranciers en techbedrijven kunnen hun data aan de cloud voeden, zodat de automaker beter zicht op de processen krijgt. Het concern gaat ook een systeem ontwikkelen dat als een spiegel moet dienen. Op geaggregeerde wijze wordt data uit fabrieksverslagen, social media en de eigen chatbots verzameld. Dat moet ideeën gaan opleveren om klantenservice, marketing, onderhoud en andere bedrijfsprocessen te verbeteren.

De automaker uit Beieren gaat bovendien vijfduizend interne en externe softwareontwikkelaars trainen in AWS-technologie. Ruim tweeduizend van hen worden gericht getraind in machine learning en data-analytics. In totaal werkt er ruim 130.000 man bij het Duitse bedrijf.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.