Databricks levert Google Cloud nominatie op

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

Het Databricks-platform is wereldwijd beschikbaar gekomen op Google Cloud. Dankzij het partnerschap kunnen organisaties Databricks gebruiken om op het internationale en schaalbare netwerk van Google Cloud een lakehouse op te zetten voor data engineering, data science, machine learning en analytics. Databricks op Google Cloud integreert met het open Google BigQuery-platform en maakt gebruik van Google Kubernetes Engine (GKE). Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Google Cloud te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Internationaal opererende bedrijven moeten applicaties snel kunnen implementeren en, afhankelijk Met Databricks op Google Cloud kunnen klanten het Databricks-platform snel beschikbaar stellen op het wereldwijde netwerk van Google Cloud, met geavanceerde controles voor beveiliging en gegevensbescherming die vereist zijn voor sterk gereguleerde sectoren, en met de wendbaarheid om het gebruik aan te passen op basis van de behoeften van het bedrijf. Het is sterk geïntegreerd met Google BigQuery, waardoor klanten vrij zijn in hun keuze van data analytics-diensten. Met deze integratie kunnen klanten hun bestaande Databricks lakehouse-mogelijkheden die al op Google Cloud draaien uitbreiden. Google BigQuery kan op deze manier worden ingezet om data-analyse te vereenvoudigen en datagebruik te intensiveren, zodat nieuwe datagedreven bedrijfsmodellen en kansen ontstaan.

Steeds vaker zijn Kubernetes en containers het officieuze orkestratiesysteem van enterprise workloads en applicaties die in de cloud draaien. Databricks op Google Cloud is gebouwd op GKE. Dit is Google Clouds veilige, beheerde Kubernetes-dienst die containergestuurde implementaties van Databricks in de cloud ondersteunt. Door GKE als operationele omgeving te gebruiken, heeft Databricks toegang tot managed services voor security, netwerkbeleid en rekenkracht. Daarnaast vergroot Databricks met GKE zijn wendbaarheid en de mogelijkheid om nieuwe features snel, op schaal en tegen lagere kosten uit te brengen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.