SoftwareONE bezorgt IBM Cloud nominatie

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

De overvloed aan clouddiensten en mogelijkheden maakt het voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen vaak lastig om te kiezen voor een cloud provider. Angst voor vendor-lockin versterkt de terughoudendheid van veel instellingen. Om hen wel de voordelen van de cloud te bieden zonder zich vast te leggen bij één provider, is het Europese OCRE-project opgezet. Dit project biedt de instellingen multi-cloud oplossingen, over verschillende providers heen. In Nederland won SoftwareONE een van de aanbestedingen binnen dit project. Binnen de gewonnen raamovereenkomst maakt SoftwareONE de IBM-cloud toegankelijk voor deze instellingen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om IBM Cloud te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Via aanbesteding konden cloudserviceproviders inschrijven op raamovereenkomsten binnen het project. Elke overeenkomst dekt toegang tot een cloudprovider per land. In totaal ging het om veertig landen. SoftwareONE heeft 68 raamovereenkomsten gewonnen: 19 IBM percelen, 24 Microsoft Azure-percelen en 25 Oracle-percelen. Voor Nederland won het de raamovereenkomst voor de IBM-cloud.

Met de gewonnen raamovereenkomst voor de IBM-cloud in Nederland biedt SoftwareONE het onderwijs een alternatief ten opzichte van andere cloudproviders. Met name op het gebied van privacy biedt IBM Cloud extra zekerheid. Dit kan met name belangrijk zijn voor het delen van gevoelige onderzoeksinformatie. Om onderzoeks- en onderwijsinstellingen goed op gang te helpen in de IBM-cloud, helpt SoftwareONE met de inrichting van het platform, zoals cost monitoring, beveiliging, onboarden van medewerkers en studenten en toegang tot een online catalogus van clouddiensten, via het eigen ACADCloud-portaal

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.