Mendix scoort met cloud-native architectuur

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

Mendix

Mendix biedt een ‘alles-in-één’ low-code platform om mobiele en web-apps te bouwen en te optimaliseren. Hiermee kunnen domeinen profiteren van de abstractie en automatisering die Mendix heeft gebracht naar de wereld van softwareontwikkeling. Nieuwe en uitgebreide mogelijkheden zoals Data Hub stellen gebruikers in staat eenvoudig toegang te krijgen tot data uit de hele organisatie. Verder zijn er uitgebreide ai-tools om de kwaliteit van applicaties te verbeteren, snel intelligente oplossingen te bouwen en multi-experience-toepassingen te creëren die werken over verschillende apparaten en touchpoints heen. Alles wordt geleverd op een flexibele, cloud-native architectuur. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Mendix te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Mendix is nauw geïntegreerd met MindSphere, de industriële iot-as-a-service oplossing van Siemens en is onderdeel van het Siemens Xcelerator-portfolio met software en services. Als de kern van de cloudstrategie van Siemens is Mendix bovendien het de facto low-code platform voor de industriële, productie- en procesindustrie. Mendix brengt alle voordelen van low-code voor industriële iot-, ai- en edge computing-toepassingen samen.

Volgens Mendix is er grote behoefte aan snelle digitalisering in bedrijfstakken als financiële dienstverlening en verzekeringen. Daarvoor ontwikkelt het low-code oplossingen voor specifieke branches. Deze oplossingen worden aangeboden in de nieuwe Mendix Marketplace die is ontworpen om het low-code ecosysteem te laten groeien en te voorzien van middelen voor ontwikkelaars en applicaties van elk niveau (te vergelijken met de Apple App Store voor low-code bedrijfssoftware). Applicatiecomponenten, sjablonen, klant-en-klare functionaliteit en volledige oplossingen van Mendix-communityleden, partners, isv’s en Mendix, worden in de Mendix Marketplace aangeboden. Hiermee kunnen ontwikkelaars gemakkelijk geld verdienen met hun werk en de middelen vinden en kopen om hun idee voor een innovatieve app werkelijkheid te laten worden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.