Volkswagen bezorgt Microsoft Azure nominatie

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

Volkswagen

Volkswagen is met Microsoft in zee gegaan voor zijn zelfrijdende auto’s. De VW-divisie Car.Software Organisation, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van automatische rijfuncties, doet een beroep op Microsoft Azure. De constructeur zocht vooral een cloudfunctie waarbij heel veel data kunnen verwerkt en gedeeld worden. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Microsoft Azure te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Het gaat om een strategische samenwerking die niet alleen Volkswagen, maar ook alle andere merken uit de groep ten goede zal komen. Microsoft werkt overigens niet exclusief samen met VW, want eerder werd al duidelijk dat de softwaregigant ook met de Amerikaanse groep GM in zee is gegaan. Door de cloudfuncties van Microsoft Azure zijn de voertuigen beter geconnecteerd zodat ze ook makkelijker obstakels kunnen detecteren. Het is ook de bedoeling dat voertuigen met infrastructuur communiceren en continu de meest accurate weersvoorspellingen ontvangen.

Los van de autonome rijfuncties en de rijhulpsystemen (die de veiligheid moeten verhogen) waarmee de constructeur al vanaf volgend jaar tests wil organiseren, zal de softwaretechnologie om veel data te versturen ook mogelijkheden bieden voor de ‘Car tot X’-technologie. Daarmee wil VW zijn elektrische voertuigen onder andere meer gebruiksvriendelijke laadoplossingen ontwikkelen. Tot slot biedt het cloudsysteem ook perspectieven om op afstand software-updates uit te voeren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.