Rackspace scoort met brede cloudstrategie

Computable Awards 2021, categorie IaaS & PaaS

Rackspace

Bedrijven stappen tegenwoordig in hoog tempo over naar de cloud. Rackspace helpt met de adoptie en het uitwerken van deze multicloud journey en levert hiervoor de benodigde diensten. Rackspace biedt zijn professionele advies- en beheerdiensten boven op de infrastructuur en platforms van de drie grote hyperscalers AWS, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, maar biedt het ook oplossingen en toepassingen van Oracle en SAP. Daarnaast biedt het zijn eigen OpenStack aan. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Rackspace te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Bedrijven willen hun applicaties en workloads graag in iedere cloudomgeving of cloudplatform kunnen draaien, of dit nu in hun eigen datacenter, een private cloud of public cloud is. Dit stimuleert flink de opkomst van cloud native applicaties omdat bedrijven deze zonder ingrepen, zoals het hercoderen van de applicaties of refactoring, van de ene naar de andere omgeving kunnen verplaatsen. Racckpace gebruikt onder meer de technologie en de kennis van het overgenomen Onica. Hiermee helpt het klanten bij het ombouwen van bestaande legacy-applicaties naar ‘cloudagnostische’ applicaties of microservices.

Veel cloudaanbieders zien hybrid cloud als de heilige graal voor bedrijven om hun applicatie-omgevingen optimaal te benutten. Bedrijven zijn flink bezig naar de cloud over te stappen. Zij zien dat ze met de cloud hun applicaties sneller kunnen ontwikkelen en op grote schaal kunnen uitrollen. Het hangt vooral af of bedrijven alles in de cloud willen doen of niet. Misschien hebben ze legacy-systemen die niet naar de cloud kunnen migreren of dat niet mogen. Rackspace biedt voor deze hybrid cloud een goede oplossing.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.