KPN scoort nominatie met uitbreiding glasvezelnetwerk

Computable Awards 2021, categorie Hardware & Infrastructuur

KPN glasvezel Diemen

Digitale Stad (Delta Rijssen Glasvezel Investeringen) heeft drie glasvezelnetwerken overgedragen aan KPN. Het betreft het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerveld (Drenthe), Lingewaard en Berg en Dal (Gelderland). De netwerken omvatten bij elkaar circa 7700 adressen. De netwerken zijn open netwerken waarover KPN en andere aanbieders dienstverlening leveren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om KPN te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Op dit moment biedt KPN bij een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Vanaf 2021 rolt KPN jaarlijks circa een half miljoen nieuwe lijnen uit. Daarnaast kijkt KPN actief naar mogelijk partnerships. Over drie jaar heeft meer dan de helft van Nederland glasvezel van KPN in de meterkast, in 2025 is dat circa 65 procent. Ook daarna gaat KPN door met de vernieuwing van zijn netwerk, zodat op termijn meer dan 80 procent van Nederland via het netwerk van KPN de beschikking heeft over een snelle en toekomstvaste internetverbinding.

KPN stelt zijn netwerk van oudsher open voor andere aanbieders - wholesale afnemers - om telecomdiensten aan te bieden. Dat blijft KPN doen. Het biedt consumenten en bedrijven meer keuzevrijheid en maakt dat de capaciteit van het netwerk van KPN beter wordt benut. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence, en vanwege toepassingen in de zorg en op school.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.