Vertiv scoort nominatie met out-of-band-management

Computable Awards 2021, categorie Hardware & Infrastructuur

Edge computing

De edge-infrastructuur is één van de expertises van Vertiv. ‘Edge’, aangejaagd door de uitrol van 5G, wordt de belangrijkste nieuwe netwerkarchitectuur van het komende decennium. Dit komt niet alleen doordat personeel nu veel meer thuis werkt, maar ook door een snelgroeiende behoefte aan internet of things-oplossingen. Bij edge computing wordt gebruik gemaakt van grote aantallen kleinere datacenters, bijvoorbeeld in woonwijken, dicht bij de eindgebruiker. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Vertiv te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Een aanbieder als VodafoneZiggo, klant van Vertiv, beschikt over ruim zeshonderd lokale datacenters. Je wilt voorkomen dat je deze allemaal fysiek moet onderhouden met monteurs ter plekke; zeker nu we in een tijd leven waarin medewerkers veelal vanuit huis werken. Idealiter heb je vanuit één oplossing toegang tot alle apparaten in het netwerk. Dat kan met out-of-band-management van Vertiv

VodafoneZiggo werkte samen met Vertiv en Improved IT om iedere locatie te voorzien van een losse console server die centraal te benaderen, te beheren en te upgraden is. Met een softwaretool wordt dit beheer enorm vereenvoudigd. Daar komt bij dat de telco met out-of-band management van Vertiv in staat is om contact te maken met de edge nodes ook wanneer het primaire netwerk is uitgevallen. Je hebt als beheerder dus altijd de beschikking over een interface die fysiek gescheiden is van de primaire netwerkverbinding. Hierdoor behouden beheerders de controle en regie over de edge, zelfs als er problemen zijn met de primaire infrastructuur.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.