ViewSonic scoort met hulp aan kleurenblinden

Computable Awards 2021, categorie Hardware & Infrastructuur

Juichen

ViewSonic en TÜV SÜD hebben een test ontwikkeld voor een functie voor kleurenblindheid in monitoren. De functie voor kleurenblindheid die door ViewSonic is ontwikkeld, bestaat uit een kleurenfiltermodus voor gebruikers van beeldschermen die kleurenblind zijn en een simulatiemodus voor ontwerpers, makers en andere producenten van content zodat zij gebruikers met kleurenblindheid een goede en vriendelijke ervaring kunnen bieden. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om ViewSonic te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Voor het ontwikkelen van de test heeft TÜV SÜD een aantal proefpersonen geselecteerd die kleurenblind zijn. Hierbij is gebruik gemaakt van de Munsell 100 Hue-test. Deze test is bedoeld om de zones van kleurverwarring te identificeren (Protanopia, Deuteranopia of Tritanopia). De proefpersonen hebben vervolgens de monitoren van ViewSonic getest waarin de door ViewSonic ontwikkelde software voor kleurenblindheid is geïntegreerd. Het gaat om de ColorPro-monitoren VP2468a, VP2768a and VP3481a.

In vergelijking met de traditionele benadering die alleen de algehele combinatie van kleuren wijzigt, verandert het algoritme van ViewSonic de meeste kleuren die niet goed herkend worden door gebruikers die kleurenblind zijn. De tests tonen aan dat de in de beeldschermen van ViewSonic geïntegreerde software het vermogen van de proefpersonen met kleurenblindheid drastisch verbetert om met succes kleurverschillen te identificeren. Dit vermogen neemt namelijk toe van gemiddeld 70 tot 75 procent tot maar liefst 90 procent. Dat is een substantiële toename die de ervaring van een gebruiker met kleurenblindheid sterk verbeterd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Viewsonic

Hele bedrijfsdossier van Viewsonic

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.