Worldstream scoort met koppeling met datacenter

Computable Awards 2021, categorie Hardware & Infrastructuur

Dael Groep, een internationaal elektrotechnisch en telecommunicatiebedrijf, heeft iaas-provider Worldstream geselecteerd om datacenterdiensten te leveren vanuit het flagship-datacenter in Naaldwijk. Dael zal het datacenter van Worldstream gebruiken voor de opslag en back-up van beveiligingsdiensten. Meer specifiek gaat het om de opslag en back-up van duizenden ai-gebaseerde intelligente camerabewakingsoplossingen in heel Nederland. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Worldstream te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Bij de datacenterlocatie van Worldstream in Naaldwijk heeft Dael satellietschotels geïnstalleerd in een zestig meter hoge mast. Een speciale point-to-point 10 Gigabit radioverbinding verbindt de faciliteit met het hoofdkantoor van Dael in het Westland, op ongeveer zes kilometer afstand. Door deze ultra-lage latency radiotransmissie is Dael nu in staat om videogegevens voor zijn ai-gebaseerde intelligente camerabewakingsdienst beveiligd op te slaan. Ook kan Dael hiermee diverse andere soorten gegevens voor zijn klanten opslaan en de back-upmogelijkheden voor het bedrijf flink uitbreiden. Dael is van plan om geleidelijk aan een toenemend volume aan dataopslag te verplaatsen naar zijn serverracks in het Worldstream-datacenter.

De satellietschotels die Dael in de mast heeft geïnstalleerd, direct naast het Worldstream-datacenter, stellen ook andere mkb- en enterprise organisaties in de regio in staat om 10 Gigabit-radioverbindingen op te zetten tussen het datacenter en hun gebouwen. Het opent nieuwe mogelijkheden voor deze organisaties in het Westland en de regio Rotterdam/Den Haag. Het biedt hen laagdrempelige toegang tot de streng beveiligde en compliant ingerichte datacenteromgeving van Worldstream, voor het uitbesteden van it-infrastructuren of het opzetten van back-up datacenter locaties.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.