Aon en EYE scoren nominatie met incident response

Computable Awards 2021, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:
Incident respons

Aon’s Cyber Solutions, onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon, en EYE leveren een praktische en betaalbare cyberoplossing voor het mkb. Hiermee onderscheiden zij zich van bestaande cyberoplossingen in de markt en helpen zij het mkb de kans op een cyberincident te minimaliseren. De oplossing biedt naast beveiliging tegen cyberincidenten en een cyberverzekering ook onderdelen als monitoring, training, 24/7 cyberincident-respons en de beschikbaarheid van cyberexperts waarbij bedrijven terecht kunnen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Aon Cyber Solutions en EYE samen te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

Aon’s Cyber Solutions wordt gevormd door een team van ervaren cyberconsultants, -verzekeringsspecialisten en -crisismanagers dat organisaties ondersteunt bij cybersecurity en -incidenten. Het hart van EYE, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity-oplossingen voor het mkb, wordt gevormd door ex-medewerkers van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Jarenlang werkten zij aan het cyberprogramma van de Rijksoverheid.

Het aantal cyberincidenten neemt sterk toe en kost een mkb-bedrijf gemiddeld tweehonderdduizend euro. Veel van deze kosten zitten in het it-herstel en omzetverlies voor het bedrijf. Ook reputatieschade en de daarmee mogelijk gepaard gaande omzetdaling kunnen mkb-bedrijven flink pijn doen. Toch hebben veel mkb-bedrijven hun cyberbescherming niet goed geregeld. Dit komt vooral door onderschatting van het cyberrisico, maar ook door angst voor te hoge kosten en het ontbreken van de specialistische kennis. In de totaaloplossing van EYE en Aon wordt cybersecurity zo ingericht dat deze betaalbaar en effectief is. Het geeft relaties de zekerheid om de kans op een cyberincident te minimaliseren. Mocht er toch een incident zijn, zijn de kosten en schade gedekt door de verzekering.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.