Eset scoort met kennisplatform Online Veilig

Computable Awards 2021, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:

Eset Nederland is op zoek gegaan naar manieren om met een positieve insteek kennis op het gebied van online veiligheid te delen met een breder publiek. Hieruit is het kennisplatform Online Veilig met de website www.onlineveilig.nl ontstaan. Het kennisplatform biedt actuele informatie en praktische tips en tricks over online veiligheid. Met dit initiatief wil Eset Nederland betrouwbare informatie over online veiligheid verzamelen op één plek en zo iedereen in Nederland handvatten bieden om online veiliger te zijn. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Eset te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

Waar bestaande platformen over online veiligheid vooral gericht zijn op het delen van achtergrondinformatie, voelt Eset zich verantwoordelijk om lezers te ondersteunen in actuele informatie en juist concrete stappenplannen te bieden, zodat zij precies weten wat ze kunnen doen in het geval van een hack of datalek. Online Veilig richt zich op drie pijlers: de digitale samenleving, digitale opvoeding en digitale hygiëne. De artikelen die op het platform staan bevatten dus niet alleen tips om de online veiligheid te verbeteren, maar ook informatie over digitale ontwikkelingen in de samenleving en hoe men daarmee om kan gaan. Naast deze pijlers worden er op het platform artikelen geplaatst over actuele onderwerpen.

Op het platform worden geen commerciële artikelen gepubliceerd en worden er geen producten aangeprezen of afgeraden. Het platform biedt de mogelijkheid om te verbinden met belangrijke maatschappelijke initiatieven om het cybercrime-probleem op een duurzame manier te bestrijden. In de toekomst zullen via Online Veilig dan ook maatschappelijke activiteiten op het gebied van cybersecurity worden georganiseerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.