Fox-IT scoort met siem-diensten Surfsoc

Computable Awards 2021, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:

Surf, de ict-coöperatie voor onderwijs en onderzoek, is een vijfjarige overeenkomst met Fox-IT aangegaan om de verdediging van en kennis op het gebied van cybersecurity voor de bij Surf aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen te versterken. Binnen dit samenwerkingsverband zal Fox-IT 24/7 security incident en event management (siem)-diensten leveren voor de ondersteuning van Surfsoc. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Fox-IT te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

Surfsoc is een nieuw security operations center dat door Surf is opgezet en dat zich richt op het beveiligen en continu monitoren van de systemen van het ledenbestand. Met hulp van het Fox-IT-team zal Surfsoc ook universiteiten en andere onderwijsinstellingen toegang geven tot securityexpertise en dreigingsmanagement. Het vergaren van actuele dreigingsinformatie zal meer samenwerking tussen instellingen mogelijk maken en het Surf-team in staat stellen leden op de hoogte te stellen van nieuwe dreigingen.

Met een geïntegreerd, samenwerkend waarschuwingssysteem en voortdurende monitoring wil Surfsoc instellingen voorzien van de kennis die ze nodig hebben om de verdediging te versterken en snel te kunnen reageren op opkomende dreigingen. Surfsoc laat hiermee instanties, individuele instellingen en beveiligingsteams sectorbreed samenwerken om de veerkracht van hun sector te verbeteren. Fox-IT levert hiervoor zijn expertise. De combinatie van permanente kennisdeling en het 24/7 verzamelen van informatie over dreigingen spelen de komende jaren ook een rol spelen als het gaat om de security binnen het onderwijs wereldwijd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.