Pinewood scoort nominatie met epd-sensor

Computable Awards 2021, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:

Pinewood heeft een epd-sensor ontwikkelt vanuit de DBC-systematiek, wat staat voor diagnose-behandelcombinatie. Deze sensor is in staat ongeoorloofde inzage van patiëntendossiers te detecteren. Hiertoe wordt de logging verzameld uit het epd-systeem en worden er continu, per inzage een aantal controles uitgevoerd. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Pinewood te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

In aanvulling op deze controle stelt Pinewood een baseline op om afwijkingen op te merken. Hierdoor is men in staat alle raadplegingen actief te controleren op legitiem gebruik. Afwijkingen die gedetecteerd worden, worden handmatig gecontroleerd en zo nodig doorgestuurd naar de privacyofficer. De epd-sensor is zeer flexibel en kan, los van het epd, extra externe databronnen raadplegen om tot een beter beeld en uiteindelijk oordeel te komen.

Elektronische patiëntendossiers zijn een belangrijk onderdeel geworden van de medische workflows om snel informatie te kunnen delen tussen de diverse medische hulpverleners. Hierbij is het in de praktijk ondoenlijk en zelfs soms onwenselijk (acute zorg) om voor ieder dossier exact aan te geven wie hier toegang tot mag hebben. Daar komt nog eens bij dat zorginstanties verplicht zijn onbevoegd toegang tot patiëntengegevens actief op te sporen. Maar hoe controleer je dan dat de informatie alleen beschikbaar is voor die zorgverleners die hier toegang tot moeten hebben?

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.