AESC en Oroox scoren nominatie met OX Quote

Computable Awards 2021, categorie Digital & E-commerce

Dit artikel delen:
Webwinkel

E-commerce voor metaalbedrijven is iets compleet nieuws in deze markt. Met het nieuwe platform OX Quote kunnen metaalbedrijven 24/7 hun diensten online aanbieden. Klanten kunnen via een portaal prijzen opvragen en offertes ontvangen, zonder dat hiervoor extra mankracht ingehuurd hoeft te worden. Het platform is ingericht voor plaatwerk, buislaseren en cnc draaien en frezen. OX Quote van AESC en Oroox is de eerste oplossing in de markt die het businessmodel van de metaalindustrie gaat veranderen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om OX Quote te nomineren in de categorie Digital & E-commerce.

AESC en Oroox brengen e-commerce naar de metaalbedrijven en verwachten daarmee een totale verandering van deze markt te ontketenen. De vierde industriële revolutie is in volle gang en ook in de maakindustrie wordt volop gedigitaliseerd. Maar e-commerce is nog niet aan de orde van de dag. AESC en Oroox willen daar met OX Quote verandering in brengen.

AESC is sinds 2007 actief als software reseller voor de maakindustrie. Om daar nieuwe stappen in te maken werkt het bedrijf nu samen met het Europese Oroox, ontwikkelaar van een online e-commerce platform voor de metaalindustrie. Elke klant kan via dit platform online onderdelen bestellen, prijzen inzien en een offerte opvragen in zijn eigen taal en dat 24 uur per dag middels 3D STEP-files of DXF-files. Dit stelt bedrijven in staat om een compleet nieuw bedrijfsmodel te omarmen waarbij ze 24/7 beschikbaar zijn voor al hun klanten over de hele wereld. Hierdoor kan de omzet van de bedrijven stijgen, terwijl de kosten dalen. De kosten voor het opmaken van de offerte en die van de verkoper verdwijnen immers. De prijs wordt gebaseerd op de parameters en het machinepark van de producent. Hierdoor zal voor alle partijen altijd een logische prijs worden afgesproken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-11T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.