Pink Elephant scoort met werkplek Nederlandse Loterij

Computable Awards 2021, categorie Service Integrator

Partners handen boks

Nederlandse Loterij is al ruim tien jaar klant van Pink Elephant. Eerst als Lotto, wat later samen met de Staatsloterij-organisatie opging in Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. In 2020 heeft de samenwerking een positieve boost gekregen met de uitrol van een nieuwe werkplek. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Pink Elephant te nomineren in de categorie Service Integrator.

Pink Elephant beheert voor Nederlandse Loterij de kantoorautomatisering, met onder meer een lokale eerstelijns servicedesk, tweedelijns ondersteuning vanuit Pink, serverbeheer en netwerkbeheer. Vorig jaar is daar de uitrol van de nieuwe werkplek bijgekomen. Dit is niet een Pink365-variant, maar een werkplek specifiek voor Nederlandse Loterij. Wel gebaseerd op Microsoft 365, Azure en dergelijke, maar met een eigen intranetoplossing bijvoorbeeld.

Na een succesvolle pilot, werd de nieuwe werkplek uitgerold volgens het nieuwe Microsoft Autopilot white glove-principe. Dit komt erop neer dat de nieuwe werkplek beter wordt voorbereid door de it-afdeling, zodat de gebruiker sneller aan de slag kan. Want er hoeven niet eerst talloze Windows Updates en applicaties geïnstalleerd te worden. Pink Elephant leverde ook de nieuwe laptops (Windows en Mac) en deed de white glove voorbereiding vanuit de hardwarestraat in Naarden. Zo zijn in een paar weken de medewerkers van Nederlandse Loterij voorzien van hun nieuwe werkplek. De nieuwe werkplek wordt nu periodiek voorzien van updates.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-14T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.