Fortinet scoort met gratis securitytrainingen

Computable Awards 2021, categorie Opleiding & Training

Cybersecurity-educatie

Fortinet blijft via zijn Network Security Expert Training Institute zijn volledige aanbod van zelfstudiemogelijkheden op het gebied van netwerkbeveiliging gratis beschikbaar stellen tot ver na 2021. Fortinet streeft naar het creëren van diverse security-experts door gratis beveiligingstraining aan te bieden aan mensen in alle delen van de wereld. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Fortinet Network Security Expert Training Institute te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Het gratis trainingsaanbod van Fortinet biedt toegang tot meer dan dertig gratis beveiligingscursussen. Deze cursussen beslaan diverse ontwerpen, van secure sd-wan tot het beveiligen van cloud-mgevingen en het beschermen van operationele technologie. Ook is er voorbereiding voor NSE Certification-examens. De meeste gratis cursussen maken deel uit van het officiële lesaanbod van het Fortinet NSE Certification Program, dat uit acht niveaus is opgebouwd. Er zijn op basis van dit programma reeds een half miljoen experts in cybersecurity gecertificeerd. Tot slot zijn er CPE-punten te verdienen. Dankzij een samenwerking met (ISC)2 komen deelnemers die een van de gratis cursussen of een andere NSE-cursus voltooien in aanmerking voor Continuing Professional Education (CPE)-punten. Als ze voldoende punten verzamelen, kunnen ze die bij (ISC)2 verzilveren om onder meer de status van Certified Information Systems Security Professional te behalen. Cursisten ontvangen één punt voor elk uur aan training dat ze via het NSE Training Institute van Fortinet hebben gevolgd.

Fortinet heeft april 2020 het complete aanbod van zelfstudiecursussen van zijn Network Security Expert (NSE) Training Institute gratis open gesteld voor iedereen. It- en beveiligingsprofessionals kregen daarmee de kans om hun bestaande kennis aan te scherpen en zich nieuwe vaardigheden eigen te maken. Sinds het openstellen van zijn cursusaanbod heeft Fortinet ruim 800.000 inschrijvingen opgetekend. In de loop van 2020 ondervond Fortinet een toename in het aantal inschrijvingen voor zijn cyber awareness-training, die niveaus 1 tot en met 3 van het NSE Certification Program beslaat. Niveaus 4 tot en met 6 zijn bestemd voor technische professionals en niveau zeven en 8 voor mensen met een gevorderde kennis van cybersecurity.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.