IBM en IT Campus Rotterdam scoren met P-TECH

Computable Awards 2021, categorie Opleiding & Training

IBM heeft het P-TECH-onderwijsmodel naar Nederland gebracht. P-TECH is een internationaal onderwijsmodel waarin bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid nauw samenwerken om jongeren te helpen met het behalen van een relevant mbo-diploma op het gebied van nieuwe innovatieve technologie. Het eerste onderwijsprogramma in Nederland is opgezet in samenwerking met IT Campus Rotterdam. Rotterdam is economisch een belangrijke regio voor ons land. Bedrijven in deze regio hebben continu behoefte aan jong talent in techniek en innovatie. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om P-TECH van IBM en IT Campus Rotterdam te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Al vanaf het eerste leerjaar krijgen de scholieren workshops, lessen en coaching en later lopen ze stages in het bedrijfsleven. Op deze manier krijgen vmbo- en mbo-leerlingen meer inhoudelijke kennis en vaardigheden om verder te studeren of te solliciteren naar een startbaan in de ict. Tevens ontstaat er een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Met het P-TECH onderwijsmodel en de samenwerking met bedrijven verwachten IBM en IT Campus Rotterdam meer jongeren uit de regio te kunnen helpen om hun talenten te ontwikkelen om zo te kunnen voldoen aan de behoefte aan goed geschoold it-personeel in onze regio.

Wereldwijd volgen al meer dan 150.000 studenten op 220 scholen een P-TECH opleiding. Er zijn al ruim 650 bedrijven verbonden met een P-TECH opleiding. Het programma werkt ook proactief aan het geven van gelijke kansen. Het plan is om het programma ook in andere delen van Nederland op te gaan zetten. Vanuit het onderwijs toonden koepelorganisatie LMC en Techniek College Rotterdam direct interesse. Het Zuiderpark College heeft P-TECH geïntegreerd in de nieuwe vmbo-opleiding SmartTech. Ook is er een P-TECH traject gestart in het eerste jaar van één van de ict-opleidingen van Techniek College Rotterdam.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.