TekkieWijzer scoort als online assessment tool

Computable Awards 2021, categorie Opleiding & Training

carriere

TekkieWorden.nl, een gids voor studeren en werken in tech, heeft de TekkieWijzer, een online assessment waarmee deelnemers tech-banen en -opleidingen kunnen ontdekken, passend bij hun vaardigheden en talenten. De tool brengt mogelijke carrièrepaden binnen tech in beeld. De uitkomst is een eigen tech-profiel, waaraan een routekaart naar relevante studies en banen is gekoppeld. TekkieWijzer is onderdeel van een routeplan voor omscholing naar it; van kennismaking tot oriëntatie en opleiding. De TekkieWijzer is een initiatief van TekkieWorden, FutureNL, iamprogrez en Rabobank Foundation. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om TekkieWijzer van deze deelnemers te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

De TekkieWijzer is gratis beschikbaar voor iedereen en met name relevant voor werknemers die hun baan (dreigen te) verliezen. De online assessment tool matcht werkzoekenden met studies en baanprofielen in de it. De TekkieWijzer lost zo het probleem op van het onbegrip dat heerst over welke it-banen er bestaan, wat gerelateerde tech-studies zijn en hoe deze passen bij talent en persoonlijkheid. Stichting FutureNL komt ook nog met een uitbreiding op de TekkieWijzer. Hiermee kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de huid kruipen van een échte tekkie. Zo kunnen zij zelf ontdekken wat zij met de tekkie tools kunnen doen en waar zij de benodigde kennis kunnen opdoen.

Naast het gezamenlijk met opleidingen en werkgevers actief terugdringen van de tekorten aan techtalent, draagt het initiatief bij aan diversiteit, inclusie en kansengelijkheid in de techwereld. Binnen de it-arbeidsmarkt blijkt uit meerdere onderzoeken dat er een groeiende behoefte is aan versterking van de diversiteit op de werkvloer. TekkieWijzer gaat, als onderdeel van online tech-gids TekkieWorden, deze problemen te lijf door onwetendheid weg te nemen over welke tech- en it-banen er bestaan en passend zijn.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.