Young_Coders scoort met hulp aan innovatieteams

Computable Awards 2021, categorie Opleiding & Training

Young_Coders helpt organisaties te innoveren. Het doet dit op verschillende manieren, waarbij de kracht van teams altijd centraal staat. Want teams maken het verschil volgens de opleider/trainer. Het geeft daarom design thinking- en lean startup-workshops, het traint teams in tech en het leidt toekomstige innovatieteams op. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Young_Coders te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Young_Coders is een opleidingen- en trainingenpartner voor organisaties die bouwen aan de toekomst. Het stormachtige tempo waarmee technische innovaties elkaar opvolgen is ongekend. De CO2-reductie, de circulaire economie, de covid-19-pandemie, de verduurzaming, et cetera zorgen voor een waanzinnig innovatieklimaat. Maar innoveren is niet zomaar een toverwoord. Het vereist veel kennis en kunde, maar vooral ook gevoel om als grote organisatie mee te gaan met alle veranderingen. Young_Coders helpt die organisaties met hun digitale innovatie. Met als uiteindelijke doel ze te voorzien van een volledig opgeleid team van een ‘new wave of tech innovators’.

Het is ontzettend lastig om vernieuwing te brengen in een organisatie als protocollen leidend zijn en medewerkers al jaren hetzelfde werken. Young_Coders gelooft dat tech-teams het verschil maken; teams die speciaal worden samengesteld en getraind om technische innovatie te brengen. Bij start-ups spreken ze dan vaak over teams met de ‘drie H's’. Dit betekent dat het team minimaal uit een Hustler (de ‘ceo’ , de verbindende schakel tussen het team en de klant, de ondernemer, de business developer), een Hacker (de ontwikkelaar, de ‘nerd’, de front/backend developer) en een Hipster (de creatieveling, de vormgever) moet bestaan om een goed product of dienst te bouwen. Young_Coders meent echter dat er een vierde ‘H’ nodig is om in grote organisaties te innoveren. De Hero (de ‘cto’, senior tech lead, de leider, de vliegende keeper). Deze vier H’s vormen de basis voor technische innovatie.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.