BrainCreators scoort nominatie met ARA-systeem

Computable Awards 2021, categorie Services

Dit artikel delen:
Bosch-camera

BrainCreators is een samenwerking aangegaan met Bosch Energy & Building Solutions Nederland om meldkamers te voorzien van intelligente digitale inspectie-oplossingen. Hierdoor kunnen meldkamers sneller en efficiënter werken en geavanceerde beeldanalyse gebruiken binnen de privacy richtlijnen (AVG). Bosch zal als eerste de digitale inspectie oplossing ARA, dat staat voor Automated Recognition & Anonymization, integreren in haar beveiligingsproducten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het ARA-systeem van BrainCreators te nomineren in de categorie Services.

Het ARA-systeem wordt gebruikt om volautomatisch beelden, die uit de videobewakingscamera’s van Bosch komen, te analyseren en conform de AVG te anonimiseren. ARA kan continu datastromen opnemen uit de visuele gegevens die videosurveillance camera’s waarnemen. Het systeem detecteert gezichten en houdingen van mensen en maakt deze onherkenbaar, zodat de overige beeldinformatie gebruikt kan worden om omgevingsobjecten te identificeren. Hieruit wordt data gewonnen die processen en informatie realtime inzichtelijk kan maken.

De eerste digitale inspecteur zal worden uitgerold bij Schiphol. Door ARA op bewakingscamera’s van de luchthaven te integreren, kan Schiphol op nieuwe manieren digitale inspectie uitvoeren. Denk hierbij aan het automatisch creëren van een digital twin of digitale inspectieoplossingen die de klantervaringen van reizigers kunnen verbeteren. Bovendien kunnen digitale inspecteurs worden ingezet voor visuele asset monitoring, waardoor onderhoudsmedewerkers minder inspectierondes hoeven uit te voeren. Er zullen meer intelligente automatiseringsoplossingen worden toegevoegd aan de beveiligingsoplossingen van Bosch.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.