Avit scoort nominatie met Video Consult

Computable Awards 2021, categorie Services

Videoconsult

Avit is met Video Consult op de markt gekomen. Deze dienst maakt het voor behandelaar en zorgvrager mogelijk om digitale consulten efficiënt en persoonlijk op te zetten binnen de Webex-omgeving van Cisco. De oplossing werkt secure, snel, eenvoudig, device onafhankelijk en zonder ingewikkelde installaties voor behandelaars en zorgvragers. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Avit Video Consult te nomineren in de categorie Services.

Doordat gebruik wordt gemaakt van video-meeting applicatie Cisco Webex is de privacy van patiënten gewaarborgd. Daarnaast is het mogelijk om het platform te verrijken met api’s en tevens om integraties met epd’s, ecd’s, pgo’s en/of andere applicaties te maken. De volledige user interface kan afgestemd worden op de organisatie zodat de zorgverlener alle informatie direct bij de hand heeft. Deze oplossing ondersteunt de zorgsector om de toenemende vraag naar digitale consulten op een passende wijze het hoofd te kunnen bieden.

Een zorgvrager krijgt een unieke link van de behandelaar en logt met een password in. Daarna volgt een pre-consult check waarbij de apparatuur en de verbinding wordt getest zodat er geen problemen ontstaan tijdens het videoconsult. Tijdens deze check wordt de verbindingsketen gecontroleerd: van computer, tablet of telefoon tot en met de cloudoplossing en het platform. Vervolgens komt de zorgvrager in een persoonlijke virtuele wachtruimte waarin hij of zij bijvoorbeeld het nieuws kan lezen of spelletjes kan spelen. In een overzichtelijk dashboard ziet de behandelaar wie de pre-check heeft doorlopen en dus in de wachtkamer zit en welke afspraak de zorgvrager heeft. De behandelaar kan het videoconsult vervolgens starten. Ook kan er eenvoudig contact (bijvoorbeeld via chat) gelegd worden met de ondersteunende polikliniek of eventuele patiënten helpdesk.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.