ML6 scoort nominatie met ai- en ml-diensten

Computable Awards 2021, categorie Services

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Belgische ML6 groeide de afgelopen jaren in sneltempo en is op weg een echte Europese speler te worden met een aanwezigheid in Nederland (Amsterdam), Duitsland (Berlijn), het Verenigd Koninkrijk (Londen) en binnenkort ook in Zwitserland. Ondertussen telt het ML6-team meer dan zestig werknemers. ML6 is gespecialiseerd in machine learning (ml), artificial intelligence (ai) en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om ML6 te nomineren in de categorie Services.

Het doel is om operationele efficiëntie en waardecreatie te bieden met die zelflerende systemen, geruggesteund door continu onderzoek en innovatie. Daarnaast begeleidt ML6 ook bedrijven in een ai- en ml-strategie op maat van hun specifieke businessmodellen en -processen. Het gaat aan de slag met ai en ml in vier specifieke domeinen: taal, zowel geschreven als gesproken; visueel, met foto’s en video’s; tijd, waarbij verschillende meetwaarden van sensoren worden geanalyseerd over tijd en tot slot personen, met een nadruk op aanbevelingssystemen.

ML6 gelooft sterk in de kracht van open source. Het bedrijf motiveert zijn werknemers dan ook om bepaalde ai-oplossingen niet voor zichzelf te houden maar ze te delen met de wijde wereld. Zo stelde ML6 tijdens de coronacrisis gratis een ai-applicatie ter beschikking die personen zonder mondmasker detecteert. Op die manier kon het onder andere winkeluitbaters helpen toen de mondkapjesverplichting werd ingevoerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.