Linkit scoort met bootcamp voor data engineers

Computable Awards 2021, categorie Detachering & Recruitment

Het beroep van data engineer is relatief nieuw, maar wel zeer gevraagd bij het toenemende aantal bedrijven dat met data in de weer is. Bovendien is er (nog) geen officiële opleiding, waardoor het voor nieuwe data engineers vooral belangrijk is om in snel tempo veel relevante ervaring op te doen. Linkit voorziet via een bootcamp voor data engineers in deze behoefte. Veelbelovende talenten krijgen direct een contract, leren in acht weken de basis van data engineering en gaan vervolgens één jaar lang aan de slag bij een werkgever om de fijne kneepjes van het vak te leren. Daarna mogen ze zelf kiezen of ze daar in vaste dienst willen of liever bij Linkit blijven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Linkit te nomineren in de categorie Detachering & Recruitment.

Deze methode vraagt behoorlijk veel van de kandidaten. Dat begin al tijdens de selectieprocedure. Gemiddeld heeft Linkit tussen de honderd en 150 aanmeldingen en is er slechts plaats voor acht. Omdat het leren van data engineering een enorm steile leercurve vraagt, selecteert Linkit minder op de al aanwezige vaardigheden, maar op leerbaarheid. Dit zie je ook duidelijk terug in de proefopdracht. Iedere kandidaat moet deze in een, voor hem of haar onbekende, programmeertaal uitvoeren. Daarbij moeten ze continu bijhouden welke stappen ze nemen en vooral hoe ze de opdracht proberen uit te voeren. Het resultaat is vervolgens niet van belang. Wel hoe snel de kandidaat in staat is om nieuwe materie als het ware te absorberen en direct toe te passen. Dat is namelijk in de kern wat er van data engineers verwacht wordt.

Ondanks dat de meeste deelnemers wel een achtergrond in de it of techniek hebben, is de bootcamp breed toegankelijk. Het bestaat uit zes weken les, die vervolgens worden afgesloten met een Capstone-project van twee weken. In deze twee weken zullen de kandidaten, met alle nieuwe opgedane kennis, een vraagstuk van een klant in teams oplossen. Onderwerpen die onder andere voorbijkomen in de bootcamp zijn Python, Scala, Docker, Spark, Kafka, SQL en NoSQL en er wordt geleerd om te werken via de Agile-methode. Vervolgens staan de speeddates op het programma met opdrachtgevers.Zowel de deelnemende bedrijven als de bootcampers kunnen na de speeddates een voorkeur opgeven. Aan de hand daarvan wordt een passende match gemaakt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-17T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.