Amazon scoort met inzet hernieuwbare energie

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Windmolenpark op zee

Als mede-initiatiefnemer van de klimaatdoelstellingen heeft Amazon de ambitie om een CO2-neutraal bedrijf te worden in 2040, tien jaar voor het klimaatverdrag van Parijs. Om dit doel te bereiken hebben Amazon en Eneco een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Amazon neemt voor zijn datacenteroperaties hernieuwbare windenergie af van Eneco, opgewekt in het offshore-windpark Hollandse Kust Noord. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Amazon te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

De overeenkomst tussen Amazon en Eneco betreft de afname van 130 MW geïnstalleerd duurzaam vermogen. Hiermee zet Amazon wederom een stap richting haar streven om op 100 procent hernieuwbare energie te opereren in 2025. De hernieuwbare energie wordt opgewekt door het windpark Hollandse Kust Noord, dat 18,5 kilometer voor de Nederlandse kust wordt gebouwd. CrossWind, een joint venture tussen Shell en Eneco, werkt aan de ontwikkeling van het windpark met 69 windturbines en een totaal geïnstalleerd vermogen van 759 MW. Het offshore-windpark moet in 2023 operationeel zijn en gaat dan ten minste 3,3 TWh stroom per jaar leveren.

Amazon heeft duidelijke klimaatambities en Eneco kan hieraan bijdragen door het leveren van duurzame energie, opgewekt in het offshore windpark Hollandse Kust Noord. Deze samenwerking maakt het daarbij mogelijk voor Eneco om te blijven investeren in duurzame energieprojecten en daarmee de energietransitie te versnellen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.