Closing the Loop scoort met afvalvrije it-inkoop

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Closing the Loop biedt een gemakkelijke en veilige dienst die de inkoop van elektronica afval-vrij maakt voor de zakelijke markt. Als een klant een nieuw apparaat aanschaft, dan wordt ter compensatie een gelijke hoeveelheid afval ingezameld en gerecycled. Closing the Loop maakt duurzaam inkopen van it waardevol voor de klant, makkelijk en aansprekend. Daarin gat het heel pragmatisch te werk; geen complexe systemen, onduidelijke berekeningen en niet te veel verhalen over ‘impact’, et cetera. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Closing the Loop te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Closing the Loop is in 2014 ontstaan uit de wereldwijde vraag naar schaarse materialen en het feit dat dit afval in veel landen voor het oprapen ligt. Het slaat de brug tussen deze schaarste en de wereldwijde mogelijkheden. De markt van groen it is nog niet erg volwassen. Het lost vaak een schuldgevoel op of wordt gezien als iets dat ‘moet’. De dienst is niet enkel goed voor het milieu, het bedrijf zelf wordt er beter ook van. De dienstverlening wordt dan ook niet zozeer op een bepaalde markt gericht, maar meer op een type klant. Dat gaat om grotere organisaties (minimaal duizend medewerkers) in de publieke en private sector. Zij hebben in afgelopen jaar gemerkt hoe extreem belangrijk werkplekapparatuur is voor de bedrijfsvoering en hun medewerkers.

Closing the Loop opereert in een relatief nieuwe industrie en heeft daarom nog geen concurrentie. Het heeft zelf het pad moeten vrijmaken voor duurzame diensten. Inmiddels is het een volwassen bedrijf en werkt het met grote klanten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Ook wordt er opgeschaald, bijvoorbeeld door een samenwerking met Ingram Micro. De dienst van Closing the Loop is gecertificeerd, transparant en te auditen. Op de achtergrond gebruikt het hiervoor supply chain tools die het inzichtelijk maken waar, wanneer en voor wie er afval wordt ingezameld. Groen moet leuk zijn, maar natuurlijk ook vrij zijn van twijfel.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.