GreenFlux scoort met saas-platform in EV-industrie

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Laadpaal laadpalen elektrisch rijden elektrische auto

GreenFlux is tien jaar actief in de internationale electric vehicle (EV)-industrie en biedt operators en serviceproviders een cloudgebaseerd EV-oplaadplatform als saas, een mobiele app en andere services voor roaming en beheer van grote en slimme laadnetwerken voor elektrische voertuigen. Het GreenFlux-platform biedt zakelijke klanten alle nodige functionaliteiten om een succesvol businessmodel in de EV-industrie op te zetten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om GreenFlux te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

GreenFlux heeft veel ervaring in de EV-industrie. Gedurende zeven jaar heeft GreenFlux ook charge point operator (cpo)- en e-mobility service provider (e-msp)-activiteiten ondernomen in Nederland. Dit betrof een eigen netwerk van ongeveer drieduizend laadpalen en laadpassen. De geleerde ervaringen hebben geleid tot de ontwikkeling van het eigen white label saas-platform. Deze software biedt het aan als een wereldwijde oplossing aan energie- en nutsbedrijven, olie- en gasbedrijven en automotive-bedrijven die cpo- and e-msp-activiteiten willen starten.

Het GreenFlux EV charging platform is opgebouwd als een modulair product. De klant kan delen van het platform afnemen en hoeft niet het hele pakket af te nemen. Het platform is gebaseerd op open standaarden in de EV-industrie en is eenvoudig te connecten met de systemen van de klant (bijvoorbeeld crm- of erp-systemen). De productpropositie is om klanten hun eigen cpo- en/of e-msp-business te laten runnen, de gegevens die in het saas-platform worden verwerkt zijn van klanten, niet van GreenFlux. Het bouwen van een laadstation-managementsysteem is op zichzelf een enorme klus en niet de kerncompetentie van een energie-, nuts- of automotive-bedrijf. Het GreenFlux saas-platform is een plug and play-oplossing voor zulke bedrijven, zij kunnen binnen enkele dagen beginnen met het opbouwen van hun laadnetwerk met de platformoplossing van GreenFlux.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.