Ilionx scoort met certificering MVO Prestatieladder

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Ilionx heeft de MVO Prestatieladder versie 3 certificering mogen ontvangen van TÜV Nederland. Ilionx is hiermee één van de eerste Nederlandse bedrijven die voldoet aan de gestelde eisen van versie 3. De MVO Prestatieladder is een certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, die aan de hand van 31 thema’s duurzame inspanningen van bedrijven meetbaar en objectief aantoonbaar maakt. Ilionx focust in zijn duurzaamheidsbeleid onder andere op het terugdringen van ziekteverzuim, elektrificatie van het wagenpark, privacy van klanten en het leveren van een bijdrage aan lokale initiatieven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Ilionx te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

De behaalde certificering sluit aan op de intrinsieke motivatie van de medewerkers van Ilionx om hun maatschappelijke impact en -prestaties te verbeteren. Zo is er een geanonimiseerd MVO-dashboard ontwikkeld dat inzicht biedt in de CO2-uitstoot per bedrijfswagen. Het dashboard wordt in 2021 verder uitgebreid om de andere doelstellingen op People-, Planet- en Profit-gebied te monitoren. Belangrijke speerpunten zijn onder andere het terugdringen van het ziekteverzuim tot onder de twee procent en het elektrificeren van 35 procent van het wagenpark. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een betere man-vrouw balans in het medewerkersbestand, het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het continu opleiden van medewerkers.

De afgelopen jaren heeft Ilionx sterk gefocust op het verankeren van MVO in de bedrijfsprocessen. De huidige maatschappij, medewerkers en het klimaat roepen hierom. Als werkgever en it-partner zet Ilionx concrete stappen. De MVO Prestatieladder helpt hierin om focus aan te brengen. Medewerkers krijgen de ruimte om zelf de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast helpt Ilionx overheidsinstanties, zorgpartijen en bedrijven met het creëren van maatschappelijke meerwaarde.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.