Insight scoort met boombeloning medewerkers

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Insight erkent en beloont werknemers door in hun naam een boom te planten in gebieden die zijn beschadigd door klimaatverandering en ontbossing. Dit initiatief onder leiding van Tree-Nation uit Barcelona is bedoeld om de planeet te helpen beschermen en zal de CO2-voetafdruk van Insight met elke boom verder verkleinen. Dit programma past in het Values-proces van Insight, dat beloningen toekent aan werknemers die net dat beetje extra doen en de kernwaarden van het bedrijf – Hunger, Heart, Harmony – in de praktijk brengen. Ook wanneer een medewerker een jubileum bij Insight viert of er een nieuwe collega start, wordt er een boom worden geplant. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Insight te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Dit initiatief is een van de vele praktijken van Insight in het kader van zijn overkoepelende duurzaamheidsstrategie om volledig koolstofneutraal te worden. Zo bent het in zijn distributiecentra kunststof en gebruikt het recycleerbare verpakkingen voor leveringen. Het kantoor in Uxbridge (Verenigd Koninkrijk) werd gebouwd volgens de SKA-normen, een milieubeoordelings- en benchmarkmethode van RICS, en schakelt Waste to Wonder in om afgedankt Insight-meubilair te hergebruiken of een nieuwe bestemming te geven.

In België en Nederland werd kantoormeubilair aangekocht via een organisatie voor gerecyclede meubels. In Parijs (Frankrijk) gaat Insight resoluut voor groene energie door elektriciteit op te wekken via fotovoltaïsche cellen in de glaspanelen van de kantoorgevels. Ook worden Insight-medewerkers aangemoedigd om gebruik te maken van het flexibele werkrooster van Insight, waardoor minder werkverplaatsingen nodig zijn en de flexibele werkoplossingen van de onderneming optimaal worden benut.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.