Lenovo scoort met CO2-compensatiedienst

Computable Awards 2021, categorie Duurzaamheid & MVO

Lenovo vraagt klanten om bij te dragen aan een groene revolutie in de commercie door ervoor te kiezen om de CO2-uitstoot van nieuwe Think-merkproducten op het moment van aankoop te compenseren als onderdeel van het nieuwe CO2 Offset Services-programma van het bedrijf. Ze kunnen kiezen uit een reeks door de Verenigde Naties goedgekeurde initiatieven op continenten en halfronden en ontvangen een certificaat dat de compensatie-emissies voor elk serienummer bevestigt, maar ook een officieel certificeringsbadge voor elk product. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Lenovo CO2 Offset Services te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Het succesvolle project werd voor het eerst gelanceerd in de Scandinavische landen in februari 2020 als een pilot en wordt nu uitgerold naar Europa, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord-Amerika. Het wordt beschouwd als een van de eerste projecten in zijn soort in de IT-industrie. Het maakt het begrijpen van de ecologische impact van elk afzonderlijk product inzichtelijk en het levenslange gebruik ervan eenvoudig en transparant. Zakelijke klanten kunnen bijdragen aan specifieke ecologische projecten en daardoor een gelijkwaardige hoeveelheid uitstoot compenseren.

Lenovo CO2 Offset Services streeft ernaar om bij al hun aankopen tegemoet te komen aan het groeiende verlangen van klanten naar ecotransparantie en is een van de eerste bedrijven ter wereld die speciale compensaties koppelt aan individuele producten om een beter inzicht te krijgen in de individuele koolstofvoetafdruk. De service werkt door rekening te houden met de uitstoot die wordt geproduceerd door de fabricage en verzending van elk afzonderlijk product, evenals die voor een geschatte typische vijf jaar gebruik. Dit bedrag wordt vervolgens gecompenseerd via een van de vele partnerinitiatieven, waaronder projecten onder toezicht van de Verenigde Naties en ClimeCo, een van de grootste producenten van vrijwillige koolstofkredieten in de VS onder de Climate Action Reserve.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.