Bizcuit scoort nominatie met betaaldiensten

Computable Awards 2021, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Ruud Pieterse

Jurylid Ruud Pieterse

Via het Bizcuit-platform kunnen ondernemers, accountants en softwareleveranciers gebruikmaken van PSD2-betaaldiensten. De rekeninginformatiediensten en betaalinitiatiediensten van betaalinstelling Bizcuit Payments zijn beschikbaar via het platform. Softwareleveranciers kunnen de diensten eenvoudig integreren in hun software. Dit betekent dat boekhoud- en erp-pakketten eenvoudig met de bank kunnen koppelen om automatisch meerdere keren per dag banktransacties op te halen. Ook is het mogelijk om betaalfunctionaliteit toe te voegen aan een boekhoud-, erp- of salarispakket. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup nomineert Bizcuit.

Bizcuit koppelt met alle Nederlandse banken en biedt aan partners een standaard koppeling (api) om zo in één keer alle banken te koppelen. De gebruikers van de software worden eenmalig door een ‘onboarding flow’ geleid om de koppeling tot stand te brengen. De gehele gebruikerservaring kan aangeboden worden in de look & feel van de oplossing van de softwareleverancier. Het is ook eenvoudig om een integratie tussen een boekhoud-, erp- of salarispakket tot stand te brengen.

Bizcuit biedt naast de PSD2-koppelingen ook Premium-bankenkoppelingen, zoals met bunq (volledig realtime) en de Rabobank. Deze laatste koppeling is een grootzakelijke koppeling, waarmee elke vijftien minuten nieuwe transacties beschikbaar zijn, er niet elke negentig dagen opnieuw toestemming voor de koppeling gegeven hoeft te worden, spaarrekeningen ook te koppelen zijn en betalen eenvoudiger wordt (zonder stepout naar de bank, dus geheel binnen de Bizcuit omgeving). Binnenkort zal het via deze koppeling ook mogelijk zijn om incasso-opdrachten te versturen. Incasso-opdrachten versturen zal naar verwachting ook beschikbaar komen voor ABN Amro rekeninghouders via een Premium-koppeling.

Juryoordeel

"Een end-to-end dienst die uiteindelijk besparingen maar ook nieuwe diensten kan opleveren"

Naast de betaaldiensten, zijn er (optioneel) ook nog andere diensten beschikbaar via het Bizcuit-platform. Veel van deze diensten zijn geïntegreerd met de betaaldiensten. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen, herkennen en betalen van facturen, saldo-alerts en het visualiseren van rekeninginformatie. Door als ondernemer meerdere pakketten te koppelen, kan je de gehele betaallogistiek in één app beheren. Je betaalt facturen, belastingen en salarissen allemaal in dezelfde app en op dezelfde manier: je ontvangt een notificatie als er een betaalopdracht is, klikt op de notificatie en betaalt. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup waardeert deze eenvoud.

Bizcuit stapt in een dienstverlening die sommige banken al zelf leveren. Als onderdeel van een groter platform met alle integratiemogelijkheden maakt Bizcuit een speler die toegevoegde waarde kan leveren. Het integreren van bijvoorbeeld de salarisadministratie, maar ook andere mogelijkheden die het platform biedt, maakt het een end-to-end dienst die uiteindelijk besparingen maar ook nieuwe diensten kan opleveren. De jury is gecharmeerd van het feit dat er een aanbieder is die niet aan één bank gekoppeld is en nomineert Bizcuit dan ook graag in de categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:58:00.000Z Ruud Pieterse


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.