Hable One scoort met braille-toetsenbord

Computable Awards 2021, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Artie Debidien

Jurylid Artie Debidien

Hable One realiseert een revolutie in de manier waarop blinden en slechtzienden de smartphone gebruiken. De Hable One is een draadloos smartphone-toetsenbord die gebruik maakt van braille-invoer voor de allerbeste typervaring. Typ met vertrouwen op een toetsenbord dat is gebouwd voor efficiëntie, precisie en mobiliteit. Via het Hable One-toetsenbord krijg je gewoon toegang tot alle VoiceOver- of TalkBack-functies. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup nomineert Hable One.

De Hable One is als een game controller. Houd hem gemakkelijk met beide handen vast tijdens het gebruik. Een tafel of bureau is niet nodig. Het maakt niet uit of je met de trein, de tram, de boot of het vliegtuig reist, de Hable One kan je in iedere situatie gebruiken. Het toetsenbord is compact - vergelijkbaar met de iPhone 5 - en weegt met negentig gram minder dan een banaan. Bovendien wordt hij geleverd met een speciaal koord voor om je pols.

Er zijn drie manieren om de Hable One te gebruiken. Ten eerste is dat de slaapstand, wanneer je de controller niet gebruikt. Ook is  er de werkmodus tijdens het gebruik. Tot slot is er de stand-by modus die voorkomt dat er per ongeluk toetsen worden ingedrukt, terwijl de Bluetooth-verbinding behouden blijft. Het Hable One toetsenbord maakt gebruik van de nieuwste brailletabellen in jouw taal, mogelijke veranderingen in deze tabellen kunnen op afstand geüpdatet worden. De Hable One ondersteunt ieder platform, zoals iPhone, iPad, iWatch, AppleTV of een Android-smartphone of -tablet. Verbinding maken duurt slechts een paar seconden, waarna je direct aan de slag kunt op jouw telefoon.

Juryoordeel

"Een ongelooflijke toegevoegde waarde voor blinden en slechtzienden"

Stop met dubbeltik of driedubbele tik. Stop met viervingerige tik. En stop met vegen op het scherm. Met je Hable One-toetsenbord heb je gewoon toegang tot alle VoiceOver- of TalkBack-functies. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup waardeert deze eenvoud en ziet de ongelooflijke toegevoegde waarde voor blinden en slechtzienden. De Hable One is kleiner dan een smartphone en weegt bijna niks Dankzij het kleine design is in staat om een smartphone te gebruiken zoals deze bedoeld is. De smartphone kan in tas of zak, sluit een koptelefoon aan en de Hable One is de hele dag te gebruiken.

Vergeet het zoeken op het scherm of in menu’s om eenvoudige handelingen uit te voeren. De Hable One beschikt over een complete set sneltoetsen. Deze variëren van een Home-button om naar het startscherm te gaan, het aan-/uitschakelen van snelle navigatie, een zoekveld en virtueel toetsenbord. Maar ook beschikt het over functionaliteiten als mediabesturing, volumeregelaars, een optie om het scherm aan of uit te zetten en de batterijcontrole. De Hable One maakt gebruik van geavanceerde draadloze Bluetooth Low Energy voor een betrouwbare, energiezuinige verbinding. Nadat je eenmaal een keer verbinding hebt gemaakt, ben je hierna automatisch vanzelf verbonden. Dit is wel zo makkelijk. De jury nomineert Hable One daarom graag in de categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:58:00.000Z Artie Debidien


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.