Imagin.studio scoort met visualisatie van voertuigen

Computable Awards 2021, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Erik Kamps

Jurylid Erik Kamps

Imagin.studio is een digitale designstudio die de autobranche helpt om auto’s online in alle mogelijke configuraties kan laten zien aan potentiële kopers. De startup helpt de grootste leasebedrijven en autohandelaren van de wereld bij het digitaliseren en online presenteren van hun aanbod. Imagin.studio maakt 3D-modellen van auto’s, die vervolgens vanuit alle mogelijke hoeken zijn te bekijken. De startup uit Utrecht claimt nu werelds grootste digitale auto-bibliotheek te hebben, met miljoenen hoge resolutie-afbeeldingen van zo’n beetje alle auto’s. Voor de jury van de Computable Awards 2021 reden om Imagin.studio te nomineren in de categorie Tech-startup.

De startup richt zich in eerste instantie op partijen die meerdere automerken aanbieden, zoals leasemaatschappijen, grote dealergroepen, maar ook platforms en brokers. Dat zijn bedrijven die soms meer dan veertig automerken aanbieden met meer dan vijfhonderd modellen. Ook bedrijven die software ontwikkelen voor de automotive-industrie, zoals online configurators, tonen interesse. Imagin.studio kreeg halverwege vorig jaar zijn eerste klanten. Inmiddels werden de grootste, internationaal opererende leasemaatschappijen klant. Ook online brokers werden gebruiker van de dienst, waaronder Carwow, een online autoplatform dat in Groot-Brittannië goed is voor 10 procent van alle nieuw verkochte auto’s.

Imagin.studio werkt met een maandabonnement, waarbij de content automatisch wordt geleverd en onderhouden, en gebruikt mag worden in alle marketingkanalen. Behalve op websites, is dat ook in bijvoorbeeld banners voor dynamische retargeting, in folders en outdoor. De hoogte van het maandbedrag hangt onder meer af het aantal landen waar de content wordt gebruikt. De oprichters financierden hun ‘digitale autofabriek’ tot nu toe zelf, maar het bedrijf zoekt als groeiende partij wel naar groeigeld. De startup is nu de eerste stappen aan het zetten voor een series A-ronde.

Juryoordeel

"Er kan in de nabije toekomst een goede stap worden gezet naar visualisatie van voertuigen door middel van bijvoorbeeld virtual reality"

Imagin.studio maakt de volgende stap in het opzetten van één omgeving waarop 3D-modellen van auto’s te verkrijgen zijn, die vervolgens vanuit alle mogelijke hoeken bekeken kunnen worden. Nu wordt vaak vanuit verschillende omgevingen content gehaald die op zeer veel verschillende wijze zijn gemaakt. Door deze wijze van werken ontstaat er vaak een zeer onrustig beeld voor potentiële kopers van een voertuig. Door de aanpak van Imagin.studio ontstaat er voor de gehele branche één centrale omgeving met hoogwaardige content, waarop er door één wijze van visualisatie een beeld wordt verkregen van de verschillende voertuigen. De grote toegevoegde waarde die zij hierdoor kunnen leveren is een volledig geautomatiseerd xaas-platform (everything as a service) dat de content automatisch kan koppelen aan de omgevingen van hun klanten.

De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup  is van oordeel dat door deze centrale aanpak er een meer uniforme invulling gegeven wordt aan de 3D-visualisatie van voertuigen, waardoor er in de nabije toekomst een goede stap kan wordenv naar visualisatie van voertuigen door middel van bijvoorbeeld virtual reality. Imagin.studio is daarom een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2021 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:58:00.000Z Erik Kamps


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.