Floris van den Broek (GreenFlux) scoort nominatie

Computable Awards 2021, categorie CxO

Floris van den Broek

Floris van den Broek

Floris van den Broek is ceo van GreenFlux, een bedrijf dat de wereld ‘groener’ maakt door met geavanceerde software auto's veel slimmer elektrisch te laten laden. De ceo is verantwoordelijk voor de groei van het complete bedrijf. Van den Broek trad aan in september 2020, midden in de coronaperiode, en volgde de twee oprichters op die het bedrijf al tien jaar hadden geleid en niet meer naar de ‘volgende fase’ wilden gaan. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Floris van den Broek te nomineren in de categorie CxO.

Van den Broek heeft vanaf de eerste dag direct de sales versterkt, waardoor er zich snel veel meer klanten aandienden. Tevens zijn er door hem met de coo samen duidelijke keuzes gemaakt over de landen waarin internationale uitbreiding zal plaatsvinden. In Duitsland en Frankrijk zijn ook salesmensen gestart, die al snel succes hadden. Daarnaast kwam er snel extern een ‘vibe’, die Van den Broek creëerde door zijn netwerk aan te spreken. Al snel kwamen er daardoor nieuwe klanten in onder andereFrankrijk en Griekenland bij. De ceo heeft in verschillende landen gewerkt, waaronder Frankrijk en Amerika, en heeft een groot netwerk. De leads bij GreenFlux kwamen via hem ineens overal vandaan.

De ceo heeft ook het personeel direct sterk gemotiveerd om veel sneller te groeien. Hij heeft daarvoor het project ‘Accelerate’ opgezet, waardoor de snelle internationale groei ook nog gerealiseerd kon worden. Accelerate betekende niet zozeer harder werken, maar vooral veel slimmer werken. Door het aansluiten van nieuwe klanten te standaardiseren en handige software te maken om klanten te beheren, maakte hij het werk leuker en makkelijker. Door gebruik te maken van versimpelde prijsstructuur werd GreenFlux een puur saas-bedrijf.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.