Thomas Colyn (DPG Media) scoort nominatie

Computable Awards 2021, categorie CxO

Thomas Colyn

Thomas Colyn

Sinds maart 2020 is Thomas Colyn actief bij DPG Media. Als ciso maakt hij deel uit van de centrale it-organisatie in België en Nederland, gekoppeld aan een groepsmandaat. Colyn startte zijn professionele carrière bij de Belgische Defensie waar hij na een intense officiersopleiding en gespecialiseerde wapenschool in Communicatie en Informatiesystemen aan de slag ging als jong communicatieofficier in het Franstalige Doornik. Gedurende zijn dertien jaar actieve carrière nam hij deel aan verscheidene buitenlandse operaties als hoofd it. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Thomas Colyn te nomineren in de categorie CxO.

Sinds 2016 was Thomas Colyn werkzaam als information security officer voor de onderstafchef Operaties en Training. Als projectofficier Defense Classified Systems was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en accreditatie van de verschillende geclassificeerde informatiesystemen in gebruik bij de Belgische Defensie. In maart 2020 maakte Colyn dus de overstap naar DPG Media. DPG Media is actief in verscheidene mediatakken zoals radio, televisie, streaming platform, kranten, online newspapers, magazines en online services in Nederland, België en Denemarken. In Nederland is het eigenaar van titels als Algemeen Dagblad, Volkskrant, Trouw, Het Parool, Qmusic, Tweakers en Independer.

DPG Media zet in op innovatie en de digitale versnelling staat hierbij centraal. Veel merken van de groep hebben al succesvol geïnvesteerd in hun digitale toekomst. Onder andere DPG’s nieuwe, eigen advertentie-ecosysteem, waarbij niet enkel de adverteerder maar ook de consument centraal staat, is een goed voorbeeld van wat DPG Media recent gerealiseerd heeft. Als chief information security officer is hij met zijn IT Security Area verantwoordelijk voor de it-beveiliging en informatiemanagement van alle assets van de DGP Media-groep. De gecentraliseerde it-securitystrategie is policy en technologieneutraal voor alle gedecentraliseerde initiatieven. Het verstoort niet de it-business roadmap. De complete security-aanpak is vernieuwend omdat het toelaat dat nieuwe entiteiten niet onmiddellijk nieuwe it-protocollen en standaarden opgedrongen worden. Dit doordat de layered defense strategy niet technologisch bepalend is tussen de verschillende securitylagen onderling.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.