Laura Kistemaker (Uitelkaar.nl) scoort nominatie

Computable Awards 2021, categorie CxO

Laura Kistemaker

Laura Kistemaker

Laura Kistemaker is een vrouw die zich met lef en visie inzet om het recht door middel van legal tech toegankelijker te maken voor iedereen. Voordat Laura bij Uitelkaar.nl kwam, werkte ze bij onderzoeksinstituut HiiL aan de voorganger van Uitelkaar.nl, Rechtwijzer, en aan verschillende andere innovatieve juridische projecten. Bij Uitelkaar.nl richt ze zich op het inzetten van technologie om mensen die te maken krijgen met een scheiding te helpen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Laura Kistemaker te nomineren in de categorie CxO.

Legal tech, oftewel juridische technologie, verwijst naar het gebruik van technologie en software om juridische diensten te verlenen en de juridische sector te ondersteunen. Laura Kistemaker laat in het mannenbolwerk dat de juridische sector is zien dat ook vrouwen succesvol kunnen zijn. Ze toont vrouwelijk leiderschap in vooruitstrevende, juridische initiatieven. Dit doet ze onder andere met Uitelkaar.nl, een goed voorbeeld van juridische technologie.

Op dit online platform worden stellen ondersteund bij het maken van afspraken over de scheiding. Het doel is om ex-partners te helpen dit op een zo constructief mogelijke manier te doen, zodat er ook na de scheiding geen onenigheid ontstaat. Het platform vraagt zaken uit en geeft op basis van de antwoorden van de ex-partners suggesties die aansluiten bij hun situatie. Uitelkaar.nl combineert online met offline ondersteuning. Een persoonlijke casemanager begeleidt het stel gedurende hele proces en een advocaat checkt of alle gemaakte afspraken ook juridisch kloppen. Doordat het platform structuur en informatie biedt, kunnen de stellen zelf de regie over hun scheiding nemen. Waar nodig kan er expertise van professionals worden ingeschakeld.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.