Derek Roos (Mendix) scoort nominatie

Computable Awards 2021, categorie CxO

Derek Roos

Derek Roos

Derek Roos belichaamt met Mendix de klassieke van-zolderkamer-tot-miljoenenbedrijf-droom. Hij studeerde in 2003 af aan de Rotterdam School of Management, maar bouwde toen al aan zijn eigen bedrijf. Dat deed hij samen met de broers Roald en Derckjan Kruit, studenten aan TU Delft. In 2005 richtten ze samen officieel Mendix op in Rotterdam. Dit was zes jaar voordat de markt voor low-code applicatieontwikkeling bestond. Het bracht Mendix onder leiding van Roos grote successen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Derek Roos te nomineren in de categorie CxO.

Na het eerste succes in Nederland koos Derek Roos al vrij snel om naar de VS te vertrekken om de Amerikaanse markt te veroveren. Hij woonde vanaf 2012 in Boston waar het huidige hoofdkantoor van Mendix is gevestigd. Twee jaar geleden nam het industriële conglomeraat Siemens zijn bedrijf Mendix voor 628 miljoen over. Wel kreeg Mendix een freedom to act-garantie waarmee het zelfstandig kon blijven opereren. Enkele successen van 2020 zijn de mijlpaal van honderd miljoen dollar omzet, in de eerste acht maanden van 2020 werden er al meer dan 120.000 applicaties gebouwd met het Mendix-platform, een verdubbeling van de Mendix Maker-community, de eerste kantoren van Mendix Azië-Pacific en bijna tweehonderd nieuwe klanten.

In een jaar dat werd gedomineerd door de pandemie, bleek het Mendix-platform een cruciale technologie te zijn voor bedrijven die zich snel wilden aanpassen om werken op afstand mogelijk te maken en beter te communiceren met klanten door digitale interactiekanalen op te zetten. Mendix bevordert de samenwerking tussen it en de business. Onder het leiderschap van Roos zijn Mendix en enterprise low-code volwassen geworden en neemt het een belangrijke plaats in op de digitale agenda van organisaties als NS, PostNL, Port of Amsterdam, TNT, Miller Insurance, Verizon, Zurich Insurance en Innovapost.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.