Tijmen Vos (Eagle Eye Networks) scoort nominatie

Computable Awards 2021, categorie CxO

Tijmen Vos

Tijmen Vos

Een goede studievriend, een Maastrichtse kroeg en een sterke dosis lef. Dat was er nodig om het tech-ondernemerschap van Tijmen Vos aan te wakkeren. Het heeft hem op veel plekken gebracht maar anno 2021 staat hij aan het hoofd van het productontwikkelteam van een internationaal platform voor camerabeveiliging: Eagle Eye Networks. Samen met Rishi Lodhia richtte hij cameramanager.com op, een platform om alle beveiligingscamera’s op aan te sluiten. Het bedrijf werd in 20213 door Panasonic overgenomen, maar Vos en Lodhia kochten het terug en brachten het onder bij Eagle Eye Networks. Daar leidt Vos nu de productontwikkeling. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Tijmen Vos te nomineren in de categorie CxO.

Het idee uit Vos’ studietijd is een praktische droom geworden waar hij nog elke dag op technisch niveau bij betrokken is, sinds januari 2021 als vice president of product development. Vos heeft met zijn technisch onderlegd ondernemerschap het bedrijf en het platform letterlijk over de hele wereld kunnen uitbreiden. In zijn huidige rol is Vos expert op het gebied van videosurveillance in de cloud. Wat meer op de achtergrond is Vos enorm belangrijk voor het succes van het camerabeveiligingsplatform. Hierbij streeft hij het motto CATCH na bij het aannemen van nieuw talent: Creativity, Ambitious, Teamplayer, Customer driven, en Humble.

Vos zijn producten maken onderdeel uit van zijn levensvisie. Hij is een echte ondernemer maar wil ook altijd iets veranderen. Het uitdagen van de status-quo. Die status-quo is in de beveiligingswereld erg traditioneel. Bedrijven beveiligen hun bezittingen nog met analoge camera’s die zware videopnames produceren. Moeilijk om te analyseren, terug te kijken maar ook lastig om op te slaan. Het onderhouden en draaiende houden van deze systemen zijn erg kostbaar voor bedrijven, die vaak ook zich moeten kunnen richten op zakendoen. Vos snapt deze frustratie en heeft zich vol passie gestort om dit probleem op te lossen. Dit doet hij door oudere camera’s slim te maken door ze te verbinden met de cloud. Het begrip van de verbinding tussen software en hardware maken Tijmen Vos een unieke cto.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.