DimLab scoort nominatie met Academic Routeplanner

Computable Awards 2021, categorie Digitale Innovatie

Op weg naar hun diploma lopen studenten tegen een hoop vragen aan met betrekking tot hun studievoortgang. Hiervoor kunnen ze in de meeste gevallen terecht bij een mentor. De mentor maakt doorgaans met pen en papier inzichtelijk hoe het studiepad eruit ziet als de student een bepaalde keuze met betrekking tot bijvoorbeeld het vakkenpakket maakt. DimLab Student Flow Management heeft in samenwerking met TimeSeries een innovatieve cloud-based tool ontwikkeld: de Academic Routeplanner. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Academic Routeplanner‘ te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

De Academic Routeplanner geeft digitaal een visueel overzicht van het studiepad van individuele studenten. Het studiepad is gebaseerd op de regels, beschikbare lessen en studiekeuzes van een onderwijsinstelling. Dit bespaart zowel de studenten als de mentoren zeeën van tijd, tot wel 30 procent. Wat een mentor voorheen zelf moest doen, denk aan het uitzoeken, uitleggen en plannen, doet de Academic Routeplanner nu voor hen.

DimLab was op zoek naar een partij die hun idee snel kon realiseren. Vanwege de snelheid, schaalbaarheid en hoge mate van veiligheid, kozen ze voor ontwikkeling met het low-code platform Mendix. Na een strenge selectieprocedure is TimeSeries als implementatiepartner gekozen. De Academic Routeplanner verwerkt grote hoeveelheden persoonlijke en gevoelige informatie. Het is daarom van uiterst belang dat alles voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften en -regelgeving. In de onderwijswereld is dit de eerste digitale tool om eenvoudig in één dynamisch, visueel aantrekkelijk overzicht de studievoortgang te kunnen zien. Met deze tool kan de student binnen de geldende regels, beschikbare lessen en studiekeuzes ‘spelen’ met mogelijke studiepaden. Tevens is deze tool bedoeld voor medewerkers in de onderwijslogistiek: zij krijgen uniek inzicht in de toekomstplannen van studenten ten behoeve van scenarioplanning, capaciteitsplanning en prognoses.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.