BAM scoort nominatie met ADAPT Installaties

Computable Awards 2021, categorie Digitale Innovatie

BAM Infra Asset Management, World Class Maintenance en Rijkswaterstaat werken bij het gemaal- en sluizencomplex in Eefde samen aan een effectieve en duurzame manier van het onderhouden van de sluizen en het gemaal door een ‘slimme’ aanpak. BAM heeft in samenwerking met de andere twee partijen ADAPT Installaties ontwikkeld, een realtime (onderhouds)dashboard. Met ADAPT Installaties worden data, technologie en domeinkennis met elkaar verbonden, waardoor echte meerwaarde ontstaat richting asset management. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘ADAPT Installaties ‘ te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

De dienst ontsluit besturings- en sensordata. Deze data over bijvoorbeeld trillingen, temperatuur, vermogen en andere informatie worden getoond in een dashboard. Hierdoor wordt afwijkend gedrag tijdig gesignaleerd, waarmee storingen, reparaties en stremmingen kunnen worden voorkomen. Tijdens de implementatie van dit project met bijbehorend dashboard zijn al drie grote storingen voorkomen.

Daarnaast biedt het dashboard inzicht in de huidige staat van het object. Het geeft concrete sturingsinformatie over bijvoorbeeld de toestand van lagers, waardoor er gericht onderhoud gedaan kan worden. Dit is de eerste stap naar volledig voorspellend onderhoud. Hiermee wordt de levensduur van de machines verlengd, verbeteren de prestaties en wordt de beschikbaarheid van een object verhoogd waardoor deze maximaal kan presteren. Met ADAPT Installaties heeft BAM Infra Asset Management een unieke combinatie tussen domeinkennis en data gerealiseerd. Die domein- en technische kennis van de installaties is schaars en zal steeds schaarser worden. Met het gebruik van ADAPT Installaties zijn de domeinexperts efficiënter inzetbaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.