GGD-GHOR scoort met digitaal adoptieplatform

Computable Awards 2021, categorie Digitale Innovatie

Dagelijks ondersteunt het Digitale Adoptie Platform van Permento duizenden onderzoekers bij het uitvoeren van het COVID-19 Bron- en Contactonderzoek (BCO). BCO is een omvangrijk proces waarbij de vastlegging van onderzoeksinformatie van cruciaal belang is. Dit gebeurt met behulp van complexe software, HPZone. Door de inzet van Permento zijn onderzoekers in staat om hun werk makkelijker en beter te doen. Bovendien worden nieuwe BCO’ers door Permento sneller opgeleid. Hierdoor kunnen de GGD’en hun belangrijke BCO-uitvoeringstaak goed en efficiënt uitvoeren, nu en in de toekomst. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Beter en sneller Covid-19 Bron- en Contactonderzoek ‘ te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

Onder aansturing van de overkoepelende organisatie GGD-GHOR is de BCO-organisatie in mum van tijd uitgebouwd. Supersnel is een groot aantal nieuwe onderzoekers geworven en klaargestoomd voor hun belangrijke werk. Het gaat hier om duizenden mensen; vaak met verschillende opleidingen, ervaring en digitale vaardigheden. Voordat de nieuwe BCO’ers aan de slag gaan, doorlopen ze een intensieve training. Softwaretraining komt hierin echter nauwelijks aan bod. Redenen hiervoor zijn onder andere het enorme aantal BCO’ers dat getraind moest worden in een kort tijdsbestek. Ondertussen komen er veel nieuwe onderzoekers aan boord. Bovendien wijzigen de richtlijnen voor het uitvoeren van het BCO regelmatig. Al deze aspecten maken trainen volgens traditionele opleidingsmethoden zo goed als onmogelijk.

In november 2020 heeft GGD-GHOR daarom het innovatieve digitale adoptieplatform van Permento geïmplementeerd. Permento bevat alles wat de BCO’ers nodig hebben om – ook zonder training vooraf in welke vorm dan ook – probleemloos en foutloos met de complexe BCO-software te werken. Vanzelfsprekend volgens de standaard instructies en actuele richtlijnen. Permento is een mooie aanvulling op HPZone en de landelijke werkinstructies. Permento is voor de BCO’ers als een digitale assistent. Dat houdt in dat ze bij alle onderzoeksstaken stap-voor-stap worden begeleid in de BCO-software. Ook worden essentiële documenten, templates, informatiebronnen en antwoorden op veelgestelde vragen op eenvoudige wijze aangereikt. Waar en wanneer de BCO’er daar behoefte aan heeft. Hiermee vergroot Permento de zelfredzaamheid van de BCO-organisatie. Vooral nieuwe onderzoekers worden direct productief, zonder extra hulp.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.