CSU scoort met datagedreven schoonmaken

Computable Awards 2021, categorie Digitale Innovatie

Schoonmaken is een volledig analoog proces, waarbij de schoonmaakmedewerker een vaste route heeft en de kantoorspecifieke-informatie voornamelijk in zijn hoofd heeft. Het kan efficiënter en transparanter, daarnaast is het lastig om een schoonmaakmedewerker bij ziekte te vervangen. Datagedreven en daarmee resultaatgerichter schoonmaken is de oplossing. Hiermee wordt het schoonmaakproces efficiënter, transparanter en neemt de tevredenheid onder klanten en schoonmaakmedewerkers toe. CSU en Winvision stelden samen een roadmap op om middels één simpel portaal voor de schoonmaakmedewerkers, een portaal voor de leidinggevenden en een dashboard voor de klant. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Datagedreven schoonmaken ‘ te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

BE Clean gebruikt een combinatie van data en menselijke informatie om slimme schoonmaakroutes te plannen. Sensoren in een gebouw laten bijvoorbeeld zien welke ruimtes op een dag intensief gebruikt zijn en welke juist niet. Dit gebeurt op basis van het door Winvision ontwikkelde iot-platform Beyond Eyes. BE Clean is onderdeel van Beyond Eyes. Met slimme sensoren, een bundeling van data, continue monitoring en advies van specialisten draagt Beyond Eyes bij aan een betere (werk- en verblijf)omgeving. Dit zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat.

Als een schoonmaakmedewerker zijn dienst start wordt de applicatie geopend. Hierin wordt meteen zichtbaar welke taken moeten worden uitgevoerd. Op basis van de verkregen data worden deze taken zo ingericht dat dit wordt afgestemd op het gebruik van het gebouw. De schoonmaakmedewerker kunnen een belangrijke rol spelen voor het gebouwbeheer. Zij komen door het hele pand en kijken met andere ogen dan kantoormedewerkers. Wanneer zij signaleren dat er in een ruimte bijvoorbeeld iets kapot is of aan vervanging toe is, kunnen zij dat in de BE Clean-applicatie aangeven. De facilitymanager krijgt dan een notificatie en kan actie ondernemen. Ook geeft de schoonmaakmedewerker in de applicatie aan hoe schoon de ruimte was. Daar worden volgende schoonmaakroutes weer slimmer van.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.