De Mandemakers Groep scoort met Inmetersapp

Computable Awards 2021, categorie Digitale Transformatie

Woonretailer De Mandemakers Groep heeft een grote verbeterslag gemaakt door het inmeten van keukens bij klanten thuis veel slimmer en efficiënter te organiseren. Het werkproces met hand- en papierwerk van inmeters is gedigitaliseerd in een nieuwe app. Dankzij low-code applicatieontwikkeling met OutSystems door Synobsys kon dit goed, snel en tegen relatief lage kosten. De op maat gemaakte mobiele app van De Mandemakers Groep bespaart tijd en elimineert ontwerpfouten bij het inmeten en plaatsen van keukens in heel Nederland. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Inmetersapp‘ te nomineren in de categorie Digitale Transformatie.

Bij de verkoop en levering van keukens stond de marktleider voor een uitdaging. Het inmeetproces bij klanten thuis voordat een keuken besteld wordt, was tot voor kort behoorlijk intensief. Zo’n 25 inmeters bezoeken hiervoor ieder dagelijks gemiddeld acht tot negen klanten. Voorheen maakten ze de avond ervoor een afdruk van de tekeningen en klantgegevens. Voor de definitieve bestelling werd bij het inmeten op locatie tekeningen gemaakt en vragenlijsten ingevuld. Deze documenten werden thuis gescand en gemaild naar de backoffice in Waalwijk voor de verdere verwerking.

Er was een enorme behoefte om dit proces efficiënter te maken en daarbij ook minder foutgevoeligheid te creëren door eenmalige invoer. Hiervoor is de hulp ingeroepen van applicatieontwikkelaar Synobsys. De Mandemakers Groep werkt veel met eigen maatwerksoftware, afgestemd op de eigen werkprocessen. Synobsys is sinds de implementatie daarvan al betrokken geweest bij De Mandemakers Groep. Met de nieuwe applicatie is de meetafdeling nu efficiënter dan ooit, wat zorgt voor gelukkigere klanten en productievere medewerkers. Installateurs hoeven niet meer naar huis om documenten te scannen, foto’s te uploaden en alles naar het hoofdkantoor te e-mailen. Dit gebeurt nu allemaal in-app, wat zich vertaalt in aanzienlijke besparingen op het gebied van inspanning en overuren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-01T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.