Pincvision scoort nominatie met Uitvoeraangifte.com

Computable Awards 2021, categorie Digitale Transformatie

Pincvision is helemaal ingericht op de veranderingen die voortvloeien uit Brexit. Middels een OutSystems-applicatie die samen met Transfer Solutions werd gebouwd, kunnen klanten op een eenvoudige manier zelf hun uitvoeraangifte regelen. Door de Brexit krijgen meer dan 35.000 Nederlandse bedrijven voor het eerst met uitvoeraangiften te maken omdat ze exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Via Uitvoeraangifte.com hebben bedrijven 24/7 de mogelijkheid om hun douaneaangifte te doen tegen een zeer aantrekkelijke vergoeding, gezien de tussenpersoon eruit is gehaald. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Uitvoeraangifte.com‘ te nomineren in de categorie Digitale Transformatie.

Toen eind 2018 steeds duidelijker werd dat het terugtrekkingsakkoord niet zou worden goedgekeurd in het Britse parlement, nam Pincvision Transfer Solutions in de arm om een applicatie te ontwikkelen waarin de douaneadministratie voor exporteurs wordt afgehandeld. Het doel van Pincvision hierbij was om deze bedrijven van dienst te zijn door hen een ‘doe-het-zelf’ webshop te bieden waar ze eenvoudig hun uitvoeraangifte kunnen regelen, bekend onder de naam Uitvoeraangifte.com. Dit was een uniek alternatief ten opzichte van de toenmalige manier van werken met een douane-expediteur.

In januari 2019 werd gestart met de ontwikkeling van de applicatie, waarvan de eerste release eind maart gereed was. In minder dan drie maanden was dit complexe project succesvol afgerond. Voor intern gebruik is een extra applicatie ontwikkeld voor de afdeling Customer Service. De combinatie van snelheid van ontwikkeling, het eenvoudig implementeren van veranderende eisen en implementatie met één klik om de resultaten met de business te verifiëren, maakte het mogelijk om dit project binnen drie maanden te realiseren van kick-off naar productie.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-01T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.