Stedin scoort met datamigratie personeelsadministratie

Computable Awards 2021, categorie Partnerproject

Bij Stedin is het hele personeelsadministratie omgezet van SAP en een externe leverancier naar Workday. Dit betekende een data-opschoning, een data-extractie, datavalidatie en inrichting van alle Workday-modules. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘Datamigratie personeelsadministratie’ binnen de Computable Awards 2021 te nomineren in de categorie Partnerproject.

De data van ruim vierduizend medewerkers, met ieder hun eigen situatie, moest goed over komen zonder verstoringen in verlof, geld of andere zaken. Dit moest echt first time right. Daarnaast moest Stedin data ophalen bij een externe partij die wist dat we afscheid namen, dus dat creëerde een bijzondere dynamiek. Voor het project zelf werkte Stedin voor het eerst samen met PwC en ADP, daarmee kwamen weer nieuwe uitdagingen over samenwerken, partnership en het agile gedachtengoed.

Met Workday heeft Stedin een eenduidig klantbeeld, is er één locatie waar de medewerker alles kan vinden en zijn er minder interfaces waar mogelijke fouten kunnen ontstaan. Doordat de scope, de tijd en de kwaliteit al vaststonden, moest Stedin alles uit de kast halen om de samenwerking optimaal te laten verlopen. Hiervoor is volgens eigen zeggen meerdere keren out of the box gestapt. Na wat initiële opstartproblemen zijn Stedin en PwC echt samen gaan werken als partners. Niet meer, ‘nee dit kan niet, punt’, maar ‘nee, dit is geen optie, maar wat we wel kunnen doen, wat zelfs beter werkt met hetzelfde gewenste resultaat is...’. ADP is eerder betrokken dan oorspronkelijk gepland, omdat Stedin zo snel mogelijk de eerste verbinding wilde maken en zij ook bij elke vervolgstap betrokken zijn geweest.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-02T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.