MantelzorgBalans scoort met hulp aan mantelzorgers

Computable Awards 2021, categorie Partnerproject

Dit artikel delen:
Mantelzorg

MantelzorgBalans is een nieuwe digitale tool voor het ondersteunen van mantelszorgers die voor een dierbare zorgen die niet meer beter wordt. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met mantelzorgers en experts en mogelijk gemaakt door ZonMW. De basis voor MantelzorgBalans is gevormd uit interviews met mantelzorgers en zorgveleners. In focusgroepen is vervolgens gezocht naar hoe geboden oplossingen in het MantelzorgBalans-platform moesten worden vormgegeven. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘MantelzorgBalans’ binnen de Computable Awards 2021 te nomineren in de categorie Partnerproject.

Het platform MantelzorgBalans is gevuld met veel informatie, onder andere in de vorm van instructiefilmpjes. Daarnaast biedt MantezorgBalans ook diverse oefeningen en de mogelijkheid om herinneringen op te slaan. Het zorgen voor een dierbare is, ook als het uit liefde gebeurt, voor mantelzorgers een zware opgave. En het telt extra zwaar als die dierbare ongeneeslijk ziek is. Het is zowel voor de mantelzorger als diegene waar zij voor zorgen een ramp wanneer de mantelzorger door onbalans in elkaar stort of met een burn-out te kampen krijgt. Voor deze mensen is MantelzorgBalans ontwikkeld. De tool helpt mantelzorgers bij het vinden of hervinden van de balans, zodat zij de zorg voor hun dierbare goed kunnen.

De oefeningen helpen bij het nadenken over je eigen grenzen, het balanceren van zorgactiviteiten en de andere dingen in je leven, het bepalen van wat jij belangrijk vindt en het organiseren van het contact met de omgeving’. Daarnaast staat op het platform ook verdiepende informatie over hoe je thuiszorg regelt en wat belangrijke zaken zijn om over na te denken of te bespreken. Per onderdeel zijn instructiefilmpjes beschikbaar. Het project MantelzorgBalans is voortgekomen uit een samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen, MantelzorgNL, Zorgbelang Groningen, Ligare, Vilans, Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen. Het project is mogelijk gemaakt door ZonMW.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-02T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.